Plante cataratoare vesnic verzi. Decor superb pentru un an intreg

Nimic nu se compara cu un covor viu de plante pe perete sau gard. Nu numai ca ai parte de un decor superb tot anul, dar verile vor fi mai racoroase si mai colorate cu aceste plante incredibile. Iata cateva soiuri interesante de plante cataratoare vesnic verzi.

Plante cataratoare vesnic verzi – alege ce ti se potriveste mai bine din cele mai frumoase cataratoare

Parthenocissus tricuspidata

Parthenocissus tricuspidata

Acest soi de planta are frunze verzi, usor tocate, in primavara si vara, transformandu-se toamna in culoari ca purpuriu si portocaliu. Atinge inaltimea de peste 4 metri. Cresteti-o pe cele mai bune trunchiuri de copaci inalti sau pereti inalti, in orice sol rezonabil.

Schizophragma hydrangeoides „Moonlight”

Schizophragma hydrangeoides

Florile de vara albe ale acestei plante sunt sustinute de frunze verzi, cu vene intunecate, toate purtand tulpini rosiatice. Este unul dintre cele mai bune cataratoare ce rezista la umbra. Atinge si inaltimi de 8 metri. Cresteti-o cel mai bine pe un trunchi de copac sau pe orice perete, ea are nevoie doar de sol rezonabil.

Sursa poza: pacifichorticulture.org

Euonymus fortunei „Silver Queen”

Euonymus fortunei ‘Silver Queen’

Cele mai bune si frumoase cataratoare din soiul Euonymus, cu frunze verzi intunecate, ce aduc lumina in locuri neospitaliere. Creste in umbra uscata, dar este mai lenta decat iedera si poate avea nevoie de legare la inceput. Atinge inaltime de 2 metri. Cresteti-l pe un zid umbros sau gard, in orice sol rezonabil.

Sursa poza: gardenersworld.com

Hedera colchica „Dentata Variegata”

hedera-colchica-dentata-variegata-2

O planta indrazneata, cu frunze mari, verzi pliate, ce devin albe si modelate in gri sau combinatie de verde si alb. Face flori in toamna si fructe negre, de asemenea. Atinge inaltimea de 3 metri. Cresteti-o pe un perete umbros sau partial umbors, in orice sol rezonabil.

Sursa poza: alamy.com

Plante cataratoare vesnic verzi – nu ezita sa alegi cataratoare infloritoare

Campsis radicans

Campsis radicans

Planta viguroasa, exotica, care are nevoie de taiere intensa in primavara pentru a o mentine sub control. „Flamenco” are trompete galbene viu colorate ce devin rosii de la mijlocul verii pana in toamna, cu frunze lucioase de culoarea galben de toamna. Atinge inaltimea de 6 metri. Cresteti-o pe un perete insorit, in sol bogat si bine drenat.

Hydrangea anomala subsp. petiolaris „Mirranda”

Hydrangea anomala

Face niste flori superbe de culoare alba la inceputul verii, plus frunze verzi, in stare proaspata, tresate in crem si galben, din primavara pana in toamna. Poate fi destul de lenta la inceput. Atinge inaltimea de 15 metri. Cresteti-o pe un trunchi de copac sau pe un perete, la soare fierbinte.

Macfadyena unguis-cati

Macfadyena unguis-cati

O planta vesnic verde pentru pereti calzi sau incalziti mereu. Florile de primavara galbene stralucitoare sunt urmate de pastai de 30 cm lungime. Atinge inaltimea de 5 metri. Cresteti-o in sol bine drenat pe un perete insorit, dar adapostit.

Pileostegia viburnoides

Pileostegia viburnoides

O plata vesnic verde, care se agata ca iedera. Conurile largi, cremoase ale florilor sunt valoroase la sfarsitul verii si toamnei, cu frunze inguste. Atinge inaltimea de 6 metri. Cresteti-o pe pereti si trunchiuri de copaci, in soare sau umbra, in orice sol rezonabil.

Eucaliptul, arborele vesnic verde cu beneficii uimitoare pentru afectiunile respiratorii

Sursa poza: letsgoplanting.co.uk

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...