Ovazul, un mare ajutor pentru o viata sanatoasa

Ovazul, ca si celelalte cereale, este considerat un aliment-medicament, fiind demonstrat faptul ca fulgii sau faina integrala din ovaz sunt produse dietetice, dar si metode terapeutice utilizate in tratamentul diferitelor probleme de sanatate.

Ovazul are numeroase calitati. Fulgii de ovaz sunt facuti din cereale integrale, ceea ce inseamna ca includ germenele, tarata si substantele de rezerva pentru cresterea embrionului – adica tot ce a pus natura in acest bob benefic. Ovazul contine tot complexul de vitamine B, vitamina E si 9 minerale, fiind recunoscut ca un excelent tonic al sistemului nervos central. Din acest motiv, ovazul este indicat in starile de stres, astenie, insomnii sau in combaterea cefaleei.

Iata mai jos de ce este bine sa incluzi ovazul in dieta ta zilnica:

Ovazul contribuie si la sanatatea inimii, la fel ca la cea a creierului; un castron cu fulgi de ovaz la micul dejun duce la scaderea colesterolului LDL, care ingroasa arterele si la sporirea colesterolului HDL, care „curata” arterele.

Ovazul este bun si pentru diabetici, deoarece stabilizeaza insulina si zaharul din sange.

Pulberile de ovaz verde actioneaza direct asupra sistemului imunitar si a sistemului nervos, iar rezultatele se observa in 2-3 saptamani de cura.

In medicina traditionala si fitoterapia moderna, sucul de ovaz verde este indicat pentru compensarea carentelor nutritionale, in sustinerea capacitatii organismului pentru desfasurarea activitatilor zilnice fara aparitia starii de oboseala, ca suport cognitiv in situatii stresante (invatare si memorare, pentru abilitate, vigilenta si adaptare in conditii de stres). De asemenea, sucul de ovaz verde este util si in combaterea tulburarilor cardiace pe fond nervos, fiind un excelent sedativ nervos, eficient si in depresie si anxietate.

Sucul de ovaz ajuta la normalizarea valorilor tensiunii arteriale, reduce nivelul crescut al colesterolului si al acidului uric, ajuta la detoxifierea organismului prin combaterea constipatiei, fiind totodata un bun tonic si revigorant. Se recomanda consumul unei lingurite de pulbere din ovaz verde, dizolvata in apa sau suc de fructe, de 3 ori pe zi, timp de 2-3 luni, in 2-3 cure pe an, cu cate 1 luna pauza.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...