Osteoporoza. Remedii naturiste care intarzie evolutia acestei afectiuni si care amelioreaza durerile

osteoporoza

Osteoporoza este o afectiune sistemica a scheletului, ce duce la fragilitate osoasa, cu mare risc de producere a fracturilor, chiar in conditiile unor accidente minore.

Boala ce se manifesta uneori cu dureri si ingreunarea deplasarii, dar si cu mare risc de producere a fracturilor. Cunoscuta drept boala oaselor demineralizate, aceasta afectiune apare in special la femeile cu menopauza prematura, datorita deficitului de hormon estrogen. In absenta acestui hormon, apar tulburari in asimilarea si fixarea calciului, fapt ce duce cu timpul la slabirea oaselor. De asemenea, alte motive ale aparitiei pot fi si din cauza absenta menstruatiilor (amenoree), cresterea secretiei glandei tiroide, boli cronice ale rinichilor, diabet zaharat, afectiuni cronice ale intestinelor, suferinte psihice grave cu abolirea poftei de mancare, alcoolism avansat, poliartrita reumatoida, imobilizare indelungata la pat, aport scazut de calciu, anemii cronice, abuz de cafea, tratamente indelungate cu cortizon, diuretice, absenta expunerii la soare.

Diagnosticul este dificil de pus in fazele incipiente, necesitand teste de determinare a densitatii osoase. Osteoporoza este supranumita si hotul tacut, pentru ca poate slabi oasele timp de ani de zile fara sa fie detectata.Un lucru foarte important este calciul, mai ales pentru persoanele cu risc crescut la osteoporoza. Osul pierdut nu mai poate fi recuperat oricat s-ar creste aportul de calciu.

Daca boala este diagnosticata la timp, remediile naturiste pot stagna evolutia bolii si pot calma si durerile. Administrate timp de mai multe saptamani, remediile naturiste au aratat rezultatele pozitive in combaterea osteoporozei.

Iata mai jos cateva remedii naturiste care intarzie evolutia acestei afectiuni si care amelioreaza durerile:

Remediu pentru calcifierea oaselor

-Se face o cura cu calciu natural din: 15 oua, 15 lamai, 1 kg miere, 1 kg nuca macinata si 200 ml tuica sau bitter suedez. Coaja oualor se piseaza foarte marunt, lamaile se storc si se amesteca sucul lor cu praful cojilor de oua, astfel incat sucul sa o acopere. Se pune totul intr-un borcan, se inchide si se lasa la loc racoros si intunecat, pana cand praful incepe sa se topeasca. Macerarea dureaza in jur de 2 saptamani. La final, se strecoara compozitia, se adauga mierea, nuca si tuica. Se pune preparatul la frigider si se a doua zi. Doza recomandata este de 2 linguri, de 3 ori pe zi, dupa mese. Aceasta cura se repeta dupa 6 luni.

Remedii cu tincturi

-Se ia cate o lingurita de tinctura de marar diluata intr-o jumatate de pahar cu apa de 3-4 ori pe zi, minim 6 luni. Tinctura de marar se prepara din 20 de linguri de seminte de marar care se amesteca cu 500 ml alcool alimentar de 70 de grade si se lasa la macerat 8 zile, dupa care se filtreaza. Se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare. Se ia o lingurita de tinctura dizolvata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul dureaza minim 6 luni.

-Se amesteca 500 ml alcool medicinal cu 50 aspirine pisate si 2 linguri de sare de lamaie. Se lasa la macerat timp de 2 zile, intr-un borcan inchis ermetic si se agita de mai multe ori pe zi, pana la dizolvarea completa. Cu acest preparat se maseaza locurile dureroase.

-Tinctura de coada-soricelului este de un real ajutor in osteoporoza. Se ung zonele dureroase cu tinctura de coada-soricelului de mai multe ori pe zi. Aceasta actioneaza asupra maduvei oaselor si a coloanei vertebrale, stimuland irigarea acesteia cu sange.

Pentru a stopa decalcifierea, sunt necesare plante medicinale calmante si remineralizante

-Se folosesc urmatoarele plante: radacina de gentiana, frunze de busuioc, maghiran, cimbru,menta dulce. Acestea se maruntesc, se amesteca si apoi se prepara o infuzie din 2 lingurite planta maruntita la 200 ml apa fiarta. Se beau cate 2-3 cani pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa sau la 2 ore dupa masa.

-Se prepara infuzie, macerat sau ceai din urmatoarele plante medicinale: coada-calului, urzica, frunze de mesteacan, frasin, coacaz-negru, zmeur, turita-mare, troscot, pir medicinal sau teci de fasole.

-Se face un decoct din 5-6 lingurite lemn dulce, 2 lingurite talpa-gastei si 1 lingurita salvie, la 1 litru de apa.

-Se bea zilnic ceai din frunze de papadie pentru a ajuta la cresterea densitatii oaselor.

-Se face un decoct dintr-o lingura de catina alba si macese, una cu frunze de mesteacan si frasin, una cu coacaz-negru si alta cu amestec de plante maruntite si uscate de zmeur, urzica si coada-calului. Se consuma cate 3-4 cani de ceai pe zi, pana la disparitia durerilor.

-Pe locurile dureroase se pun comprese cu solutie preparata din: 1 lingurita piper negru, 1 pahar sare grunjoasa si 500 ml coniac. Se lasa la macerat 5 zile. Compresele se lasa sa actioneze o ora. De asemenea, pentru dureri de oase se mai pot folosi si cataplasmele cu argila, clorura de magneziu (are rolul de a inversa decalcefierea) si ser fiziologic.

Nu uita ca si gimnastica este foarte importanta. Exercitiile fizice regulate ajuta la mentinerea densitatii osoase si, in plus, intareste sistemul muscular si scade, astfel, riscul caderilor. Nu sunt indicate exercitiile care cresc riscul de fractura sau care suprasolicita coloana vertebra­la.

Sfaturi utile:

In osteoporoza, trebuie sa excluzi din meniu produsele alimentare care intensifica eliminarea calciului din organism (cafeaua si coca-cola maresc de cinci ori eliminarea calciului prin urina), produsele care contin multa sare sau multe proteine, unele alimente vegetale (varza, taratele, cartofii scad puternic absorbtia calciului in intestine).

Supa de ceapa – se foloseste cu succes in vindecarea osteoporozei. Ai nevoie de 2 cepe mari sau 4 cepe medii, se curata de coaja, dar aceasta nu se arunca. Ceapa se prajeste in ulei pana devine aurie. Se pune in cratita impreuna cu coaja spalata, se toarna 1 1 de apa si se fierbe 10-15 min. Supa se lasa 15-20 min. dupa care se scot cojile de ceapa. Supa cu ceapa se imparte in trei portii egale, pentru 3 zile. Se repeta reteta astfel incat cura sa dureze 1 luna de zile sau chiar mai mult.
Branza cu calciu – este excelenta in aceasta afectiune. Se incalzesc 5 1 de lapte, se adauga 1 litru de lapte batut sau lapte acru, 300 g de smantana, 1 lingura de pulbere din coaja de ou sau pastile pisate de calciu din farmacie. Se ia de pe foc inainte de fierbere si se raceste.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...