17.8 C
București
luni, octombrie 14, 2024

Oradea da un exemplu intregii tari. Autoritatile locale s-au organizat si trei avioane cu echipament vin in oras

Increderea in Guvernul Romaniei este foarte slaba la noi in tara, asa ca unele autoritati din tara se organizeaza singure in lupta cu pandemia de coronavirus. Este exemplul Oradei, care si-a cumparat 70 de tone de echipament din China pentru a preveni posibilele dezastre din cauza lipsei de echipament medical.

Oradea a cumparat 70 de tone de echipament din China

Autoritatile locale ale Oradei a hotarat ca nu se poate baza pe guvern, asa ca si-a luat in serios responsabilitatea de a proteja oamenii. Oradea a comandat 3 avioane pline cu echipamente. Primele doua au aterizat deja in dimineata si noaptea zilei de 15 aprilie, scrie actualdecluj.ro.

Astfel, Oradea a cumparat masti, combinezoane, ochelari de protectie, viziere si manusi in valoare de 3,2 milioane de dolari. Toate acestea sunt suficiente pentru a dota toate spitalele judetului Bihor pentru o perioada de doua luni jumatate.

„Au decolat de pe aeroportul din Shanghai – China, fac o escala de realimentare cu kerosen in Kazahstan si dupa aproape 14 ore de zbor vor ateriza pe aeroportul din Oradea. Primul va ateriza in jurul orei 15, al doilea la noapte, tarziu.

Combinezoanele si mastile transportate fac parte din contractul de import din care am mai adus la sfarsitul saptamanii trecute 37 de tone de materiale sanitare”, a anuntat pe pagina sa de Facebook Ilie Bolojan, scrie ziare.com.

Toatele spitalele din judetul Bihor vor avea echipamente complete timp de doua luni

„Vom fi asigurati cu materiale sanitare pentru toate spitalele si pentru toti cei care sunt in linia intai in judetul Bihor”, a mai adaugat primarul orasului.

Gheorghe Carp, directorul Spitalului Judetean si Mihai Jurca, directorul Asociatiei pentru Promovarea Turismului dinOradeasi Regiune (APTOR ) sunt doua dintre personajele implicate in acest demers eroic al primarului Oradei.

Medicii au facut lista de necesar, iar cei implicati s-au ocupat de contractul cu vanzatorul si de transport. Se pare ca pretul la care au fost cumparate echipamentele este la jumatate fata de pretul pietei europene. „Oradea a reusit sa le cumpere fara intermediari la preturi mai mici decat au facut-o reprezentantii unor state”, a declarat Carp, scrie ebihoreanul.ro.

„Valoarea materialelor achizitionate din China (aduse cu TIR-uri si aeronave) a fost de 3,1 milioane de dolari, plus cheltuieli de transport si logistica”, a declarat Gheorghe Carp la venirea primului transport pe aeroportul din Oradea.

Mai mult, Oradea, punct de frontiera, a reusit sa gestioneze intr-un mod profesionist pandemia de coronavirus.

Spitalul Gavril Curteanu, exemplu de bune practici in lupta cu Covid-19

Oradea si-a protejat medicii, pentru ca acestia sa fie apti sa trateze pacientii. Deci, in aceasta zona niciun medic nu a fost infectat cu Covid-19. Un exemplu de bune pratici pentru intreaga tara este Spitalul Gavril Curteanu, unde este anuntata venirea pacientilor cu Covid-19, au oferit transparenta, au adus la cunostinta etapele prin care trec pacientii infectati. Mai mult, au anuntat public organizarea sectiilor, conducerea fiecareia si numele medicilor care trateaza noua boala.

Acest lucru nu a mai fost facut in niciun spital din Romania, unde totul este plin de mister. Aici, acestia au ales sa transparenta in locul panici si fricii generate de lipsa de comunicare si aerul secretos care pluteste in majoritatea spitalelor din tara.

„Le multumesc tuturor celor care au contribuit si au sustinut ca aceste produse vitale sa ajunga in siguranta la noi: transportatori, celor care ne-au garantat platile, autoritatilor care ne-au sustinut, donatorilor si tuturor celor care au dat o mana de ajutor. Vom face un raport in detaliu in zilele urmatoare, dupa ce toate livrarile vor fi facute, cu privire la cantitati, tipuri de materiale si preturi. Toate costurile vor fi prezentate in mod transparent. In tot cazul, oamenii din linia intai au echipamente, iar economiile realizate de spitale si primarie sunt consistente. Doi oameni au o contributie majora la acest import: Gheorghe Carp – directorul Spitalului Judetean si Mihai Jurca – directorul APTOR. Respect!”, a declarat primarul Oradei.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole