Oboseala are remedii naturale

Oboseala poate fi efectul multor cauze, ca de exemplu: un stil de viata stresant, un somn agitat, alimentatie inadecvata, lipsita de nutrienti, lipsa exercitiilor fizice, prea multa cofeina, sau un numar insuficient de ore de somn. Problema incepe sa devina mai serioasa atunci cand oboseala si epuizarea continua o perioada lunga de timp sau nu este justificata de factori precum cei mentionati anterior.

Ce este de fapt oboseala? Oboseala este definita, in general, ca fiind o lipsa de motivatie si de energie care poate fi mentala, fizica sau ambele. Dorinta permanenta de a dormi, precum si apatia, epuizarea, pot fi de asemenea utilizate pentru a descrie oboseala.

Multe cazuri de oboseala usoara, inexplicabila, de obicei, nu au la baza cauze grave si pot fi autogestionate. Oboseala usoara este, de obicei, de scurta durata si este depasita prin cateva remedii simple.

Atunci cand starea de oboseala, caracterizata prin lipsa de energie si de motivatie, este un raspuns normal al organismului la stres, somn agitat, lipsa de exercitii fizice, alimentatie precara, remediile naturale pot fi o solutie eficienta. Cele mai cunoscute doua remedii pentru oboseala, gingko biloba si magneziul, s-au dovedit a avea rezultate eficiente si in multe alte afectiuni ale organismului.

Cunoscut pentru potentialul sau de a imbunatati memoria si claritatea mentala, gingko biloba a fost folosit pentru o mare varietate de afectiuni de-a lungul secolelor. Conform NCCIH, extractul de gingko biloba sau suplimentele care contin gingko biloba sunt recomandate pentru: imbunatatirea dificultatilor de gandire si memorie, ameliorarea durerilor de picioare si a reactiilor nervoase hiperactive care genereaza probleme de ochi si de vedere, reducerea ametelilor si vertijului. Majoritatea oamenilor pot lua in siguranta gingko biloba, sub forma de suplimente nutritive, insa aceasta poate interactiona cu multe alte medicamente si plante medicinale. Din acest motiv, este important sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a incepe utilizarea acestui supliment. Sursa: https://www.healthline.com

Magneziul este esential pentru o serie de functii ale organismului. Deficientele acestuia pot provoca: slabiciune, oboseala, furnicaturi, crampe, convulsii, contractie musculara, amorteala, tulburari de personalitate. Suplimentele de magneziu si o dieta care contine surse naturale de magneziu pot fi benefice pentru prevenirea unei deficiente care ar putea agrava simptomele sclerozei multiple, spre exemplu. Sursa:https://www.healthline.com

Specialistii recomanda sa consultati intotdeauna un medic daca oboseala este profunda, dureaza mult timp si aveti si alte simptome, cum ar fi: pierdere in greutate, durere asociata sau pierderea poftei de mancare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Vezi si: 8 super-alimente care alunga oboseala si stresul

Sursa: https://www.healthdirect.gov.au/

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...