13.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024

O planta antica vindeca anemia, are activitate anti-alergenica si are actiuni anti-microbiene

Coriandrul este recunoscut de mai bine de 3000 de ani in sudul Europei si de 5000 de ani in Asia. A fost cultivat in scopuri medicinale si culinare de catre vechii romani si egipteni. Cultivarea coriandrului a inceput aproximativ cu 2000 de ani i.Hr. A fost originar din Europa de Sud, Asia de Vest si Africa de Nord. Conform dovezilor, coriandrul este una dintre plantele antice.

Coriandrul ofera diferite beneficii pentru sanatate, in afara de a fi folosit pe post de condiment. Coriandrul are proprietati antiinflamatorii si anti-septice care ajuta la promovarea sanatatii. Este o sursa excelenta de proteine, vitamina K si C. Ofera ameliorare de indigestie, inflamatii ale pielii, diaree, niveluri ridicate de colesterol etc.

Coriandrul are proprietati antifungice, antiseptice si antioxidante

Coriandrul poseda proprietati antireumatice care diminueaza umflarea cauzata de anemie sau disfunctie renala. Favorizeaza urinarea care ajuta la eliminarea excesului de apa din organism. De asemenea, ajuta la imbunatatirea aspectului pielii si, de asemenea, reduce disconfortul.

Prezenta proprietatilor detoxifiante, dezinfectante, antifungice, antiseptice si antioxidante din coriandru ajuta la vindecarea afectiunilor pielii, cum ar fi uscaciunea, eczemele si infectiile fungice.

Coriandrul poseda acid oleic, acid linoleic, acid stearic, acid palmitic si acid ascorbic, care ajuta la scaderea eficienta a nivelului de colesterol. De asemenea, scade nivelul colesterolului rau din peretii interiori ai venelor si arterelor care sunt cauza atacurilor de cord, aterosclerozei si accidentelor vasculare cerebrale. Previne diferite afectiuni de sanatate.

Borneol si Linalool se gasesc in coriandru, care ajuta la imbunatatirea digestiei, a functiei hepatice si a miscarilor intestinale si implicit a diareei. Actiunea fungica si microbiana a coriandrului ajuta la tratarea diareei. Componentele precum alfa-pinenul, limonenul, borneolul, cineolul si beta-fenrenul ofera efecte antibacteriene.

Coriandrul previne, de asemenea, varsaturile, greata si tulburarile de stomac. Este o centrala alimentata cu energie care are compusi bioactivi. In plus, frunzele de coriandru servesc ca aperitive excelente.

Consumul zilnic de coriandru de catre pacientii cu hipertensiune arteriala ajuta la reducerea eficienta a tensiunii arteriale. Interactiunea ionilor colinergici si de calciu ajuta la usurarea tensiunii vaselor de sange si, de asemenea, scade riscul de afectiuni cardiovasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale si atacurile de cord.

Componenta cunoscuta sub numele de Citronelol gasita in coriandru serveste ca antiseptic. De asemenea, ofera efecte de vindecare si antimicrobiene care impiedica agravarea starii ulcerelor si ranilor din gura. De asemenea, accelereaza procesul de vindecare, impreuna cu respiratia reimprospatata. Mestecarea semintelor de coriandru ajuta la reducerea respiratiei urat mirositoare.

Previne anemia si are proprietati antihistaminice

Coriandrul contine o cantitate buna de fier, care este utila pentru pacientii cu anemie. Deficitul de fier in sange duce la palpitatii cardiace, dificultati de respiratie, functie cognitiva scazuta si oboseala extrema. Fierul ajuta la buna functionare a organelor din corp, imbunatateste sanatatea oaselor si mareste energia.

Proprietatile antihistaminice din coriandru ajuta la scaderea starii incomode cauzate de febra fanului si de alergiile sezoniere. Aplicarea uleiului de coriandru poate reduce reactiile alergice pe piele. Poate elimina urticaria, anafilaxia si umflarea glandelor si a gatului.

Salmonella este boala cauzata de alimente. Coriandru este bogat in dodecenal, care este mai puternic decat un antibiotic. Adaugarea de coriandru in dieta ajuta la prevenirea corpului inconfortabil cauzat de aceasta bacterie.

Coriandrul este bogat in calciu, ceea ce ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor. Mineralele, cum ar fi calciu si altele, ajuta la durabilitatea, regenerarea oaselor. De asemenea, previne degradarea oaselor legate de boli precum osteoporoza. Coriandrul trebuie adaugat in dieta pentru a avea oase sanatoase si puternice. Frunzele de coriandru poseda calciu.

Coriandrul are antioxidanti, vitamina C, vitamina A si fosfor, care ajuta la prevenirea afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara si conjunctivita. De asemenea, scade stresul si tensiunea asupra ochilor. Frunzele contin beta-caroten care interzic afectiunile oculare si, de asemenea, inverseaza efectele degradarii vederii la pacientii in varsta.

Coriandrul ofera efect stimulant asupra glandelor endocrine care ajuta la cresterea secretiei de insulina din pancreas, ceea ce creste si nivelul insulinei din sange. Regleaza absorbtia si asimilarea zaharului care duce la scaderea nivelului de zahar in sange. Coriandrul ajuta la reducerea riscului de cresteri daunatoare, scaderea nivelului de zahar din sange si, de asemenea, promoveaza functiile metabolice.

Vezi si: Hasmutachi sau patrunjelul francez, un remediu natural pentru afectiunile oculare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole