O decizie desteapta. Ce a facut un primar cu banii pentru zilele comunei

primarie-cumpara-tablete-pentru-elevi

Primarul comunei Oniceni, judetul Neamt, a hotarat sa cumpere 60 de tablete pentru copiii care nu isi permit un astfel de device si nu pot participa la cursurile online pentru scoala.

Bani luati de la „Ziua Oniceni” pentru tablete pentru copii

Banii vor fi luati de la actiunea de sarbatorire a zilei Oniceni, care s-a amanat din cauza pandemiei. Primarul a decis sa ajute familiile care nu au posibilitati materiale pentru a le pune la dispozitie copiilor aparate electronice.

“Sper ca aceste tablete sa fie folosite de mai multi elevi, mai ales din familiile care au doi-trei copii la scoala. Tabletele vor ajunge la elevi din satele Oniceni, Solca, Gorun si Valea Enei.  Firma cu care primaria a incheiat contract va asigura si internet pe toata durata cursurilor scolare on-line.  Reamintesc faptul ca in comuna avem 11 sate, cu familii care nu dispun de fonduri pentru a cumpara copiilor calculatoare”, a declarat primarul, scrie mesagerulneamt.ro.

Fondurile pentru sarbatoare au fost directionate catre cumpararea tabletelor, care vor ajunge curand la familiile care au cea mai mare nevoie de ele.

Primarul Falticeni asigura 130 de tablete elevilor care nu isi permit sa faca scoala online

Gestul primarului din Oniceni nu este unul izolat. Si primaria Falticeni va cumpara 130 de tablete pentru elevii din localitate, care anul acesta vor sustine Bacalaureatul si Evaluarea Nationala. Autoritatile vor distribui tabletele celor sapte unitati de invatamant din municipiu.

Primarul Catalin Coman a luat decizia pentru a ii ajuta pe elevii din clasele terminale sa aprofundeze materia pentru examene. Elevii din famiile fara posibilitati materiale sunt primii pe lista.

Avand in vedere faptul ca scolile sunt inchise si cursurile scolare s-au mutat in mediul online, elevii au nevoie sa intre in contact cu profesorii lor. Achizitia tabletelor a fost votata saptamana trecuta in Consiliul Local Falticeni si a fost adoptata ca majoritate de voturi.

„Ca primar vreau cele mai bune conditii pentru copiii si profesorii nostri. Alocam in continuare sume consistente pentru invatamantul falticenean. Pentru ca examenele se apropie, iar unele familii nu isi permit achizitia unei tablete, ne-am gandit sa alocam bani pentru a-i ajuta sa se pregateasca si sa aiba posibilitatea de a participa la lectiile in regim de telescoala”, a declarat primarul, informeaza cronicadefalticeni.ro.

Ca si in cazul comunei Oniceni, banii pentru cele 130 de tablete cumparate de primaria Falticeni vor fi directionati de la capitolul „Zilele Falticeni”. Dispozitivele vor intra in posesia unitatilor de invatamant, 4 scoli si 3 licee din comuna.

Astfel, distribuirea tabletelor se va face de catre unitatea de invatamant, urmand ca aparatele electronice sa ramana in proprietatea acestora dupa examene. Examenele de Evaluare Nationala vor incepe cu 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie. Ceea ce este nou anul acesta este ca probele de la Bacalaureat vor incepe cu cele scrise, apoi cu cele orale.

Primarul din Botosani a cerut unitatilor de invatamant numarul elevilor care nu isi permit sa faca scoala online, pentru a achizitiona tablete pentru acestia

Primarul din Botosani, Catalin Flutur, a trimis mesaj tuturor unitatilor de invatamant din municipalitate pentru a sti exact numarul elevilor care provin din familii nevoiase si care au mare nevoie de tablete pentru a urma cursurile scolare online, informeaza botosaneanul.ro.

Initiativa primarului este de a cumpara tablete fiecarui elev care nu are posibilitate, mai mult, acestea vor veni cu abonament la internet platit pe timp de 2 ani, pentru a fi sigur ca elevii se pot conecta la cursurile de la scoala.

Primaria Sarichioi va distribui tablete tuturor elevilor care au nevoie pana la finele acestei saptamani. 

“In urma desfasurarii sedinţei de Consiliu Local Sarichioi, s-a luat decizia ca, in urma situatiei prezentate de Scoala Gimnaziala, vom achizitiona in aceasta saptamana tabletele necesare desfasurării orelor si activitatilor online! Tabletele si accesul la Internet va fi asigurat de Scoala Sarichioi iar fondurile necesare vor fi asigurate de Consiliul Local Sarichioi! Decizia este luata din data de 30.04.2020 iar finalizarea contractului cu operatorul de date mobile este in perioada 06-07 mai 2020 urmand ca livrarea sa se faca in finalul acestei saptamani!”, a declarat primarul Vitali Finoghen, informeaza ziaruldetulcea.ro.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...