Negresa fara gluten cu pudra de roscove. Reteta

Pudra de roscove  este folosita ca o alternativa mai sanatoasa la cacao, fiind folosita cu succes in deserturile dietetice. Aceasta este dulce, dar nu ridica glicemia, contine de doua ori mai mult calciu decat cea de cacao, mult mai putine grasimi si nu are cofeina, fiind recomandata si copiilor.

Datorita efectului antioxidant, pudra de roscove reduce aparitia bolilor de inima si creste sistemul imunitar al organismului. Totodata, poate fi utilizata pentru a trata sau preveni diareea si boala celiaca. Din acest motiv, am pregatit pentru astazi o reteta sanatoasa, o negresa fara gluten cu pudra de roscove.

Negresa fara gluten cu pudra de roscove. Reteta

Aceasta reteta se prepara simplu, rapid si este extrem de gustoasa.

Pentru o tava mica, respectati gramajele de mai jos, pentru o tava mai mare (tava aragazului), dublati cantitatile.

Ingrediente:

-2 cani de faina fara gluten

-1 lingura cu varf de proteina de cocos

-3 linguri de pudra de roscove

-o lingura cacao

-o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu

-miere sau zahar de stevie

-o cana de lapte sau lapte de migdale

-o jumatate de cana de ulei

-3 linguri de gem (dupa preferinte)

-un praf de sare

-fructe confiate (dupa preferinte: prune, smochine, stafide etc.)

-1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:

Se amesteca mai intai produsele solide, inclusiv bicarbonatul nestins, dupa care se adauga si celelalte ingrediente. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor, incalzit cu 10 minute inainte, si se coace 30 de minute, la 180 C.

Pofta buna!

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...