3.3 C
București
marți, noiembrie 12, 2024

Miraculoasele puteri tamaduitoare ale uleiului din ficat de cod si rechin

Generatii intregi de copii au fost hraniti suplimentar cu uleiul din ficat de cod pentru prevenirea deformarilor osoase. Dar acest ulei are mult mai multe efecte benefice asupra organismului uman. In acest articol iti vom arata care ce beneficii are uleiul din ficat de cod si rechin.

Ce beneficii are uleiul din ficat de cod si rechin

Continutul bogat in vitamina A protejeaza plamanii si inima de virusi si bacterii, respinge cancerele de stomac, al intestinelor, al colului uterin si glandei prostate. Vitamina D din uleiul din ficat de cod contribuie la mentinerea sanatatii sistemului nervos si a inimii. Ajuta la tratarea diverselor boli de piele, inclusiv psoriazis. Vindeca, de asemenea, ulcerele varicoase, arsurile, ulceratiile si leziunile pielii.

Medicina populara americana vorbeste si recomanda uleiul din ficat de cod pentru tratarea artritei. Dar si in Anglia medicii inca de la 1766 foloseau acest tip de ulei pentru tratarea reumatismului cronic sau gutei. Mult timp acest ulei miraculos era recomandat cu regularitate pentru tratarea unor asemenea boli.

Bogat in vitaminele A si D, uleiul din ficat de cod fereste organismul de raceli si febre, infectii diverse, cancere, anemie si scade in acelasi timp incidenta bolilor de inima si afectiunilor coronariene, scade colesterolul rau din sange.

Prevenirea rahitismului la copii se face cu vitamina D, iar acest ulei de cod este bogat in aceasta vitamina. Copiii miopi manifesta o lipsa de calciu care nu se poate asimila fara vitamina D. La adulti, vitamina D protejeaza glanda tiroida, ajuta la coagularea normala a sangelui si la actiunea normala a inimii.

Beneficii uleiul din ficat de rechin

Despre aproape toate speciile de rechini se stie faptul ca sunt extrem de rezistenti la boli si longevivi, traiesc in medie 100 de ani. Rechinii nu se imbolnavesc aproape niciodata de cancer si sunt imuni la infectii. Acest fapt se datoreaza substantei ce se gaseste in ficatul rechinului – A.K.G., substanta ce se gaseste in peste si laptele mamiferelor, de unde le furnizeaza puilor imunitate contra infectiilor si protectie naturala. Cea mai buna sursa de A.K.G. se afla in ficatul de rechin

Ce fac A.K.G.-urile pentru sanatatea organismului uman:

  • Stimuleaza productia de leucocite, care lupta impotriva bolilor si intaresc sistemul imunitar;
  • Fata de alti antioxidanti naturali, precum vitaminele A, C, E, seleniul, zincul, beta-cortenul, care sunt eficiente in consumarea radicalilor liberi din afara celulelor, A.K.G.-urile sunt capabile sa penetreze membrana celulei, unde se ascund radicalii liberi (molecule de oxigen din organism, care sunt implicate in peste 50 de boli grave si care constituie factori principali ai imbatranirii) si ii ataca direct;
  • Radicalii liberi patrunsi in celule prin membrana pot provoca vatamari structurale ale A.D.N.-ului, ceea ce poate duce la cancer. Iar aceste substante sunt extrem de importante pentru prevenirea acestui lucru.

De asemenea, uleiul din ficat de rechin vindeca astmul, hipertensiunea, diabetul si scleroza multipla, artrita. Studiile au aratat ca uleiul din ficat de rechin este capabil sa micsoreze si sa controleze tumorile si metastazele, fiind un ingredient excelent in lupta cu cancerul. De asemenea, inca se studiaza efectele lui probabile asupra retinopatiei diabetice, glaucomului neovascular si degenerarii musculare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Citeste si:

Reteta alimentara terapeutica cu peste inabusit
Uleiul de masline, secretul longevitatii si al inimii sanatoase
Proprietatile terapeutice ale uleiului de samburi de struguri

Sursa: „Retete biblice de tratamente naturiste. Hrana vietii.”Dr. Mihai Petrovici

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole