Minunea dintr-un sat din Alba. Bai in fiecare clasa si incalzire prin pardoseala in toata scoala

minunea-dintr-un-sat-din-Alba

Conditii mai bune de invatat pentru elevii dintr-un sat de langa Alba. La Farau, elevii invata intr-o scoala noua, cu incalzire prin pardoseala si bai in fiecare clasa.

Cladirea nou-nouta este construita din bani europeni, aproape 50 de copii bucurandu-se de sali de clasa spatioase, mobilier nou si spatiu de joaca in curtea scolii, scrie ziarulunirea.ro.

Investitia a dus la aproape 300 de mii de euro, astfel incat scoala din Farau a devenit foarte populara, iar parintii nu se mai straduiesc sa isi inscrie copiii la scolile din oras. Scoala are internet in toata cladirea, iar fiecare clasa are propria baie.

Elevii au dulapuri individuale, invata in banci separate, iar tot ceea ce le este de trebuinta este nou. Mai mult, camera din cladire care este destinata copiilor de gradinita are un dulap si o cutie pentru fiecare copil in parte, iar incalzirea este prin pardoseala.

Astfel, mica localitate a devenit un exemplu pentru intreaga tara, mai ales ca se pare ca tinerii din Farau au renuntat sa isi mai paraseasca locul unde s-au nascut si au crescut.

Alte scoli din tara vor fi reabilitate cu fonduri europene

Si in zona Banat exista proiecte de finantare cu fonduri europene pentru extinderea, modernizarea, dotarea si chiar construirea unor unitati de invatamant, informeaza expressdebanat.ro.

Scoli din Timis si Caras-Severin vor fi reabilitate, la fel si Scoala Gimnaziala nr.2 din Resita, iar Scoala Gimnaziala Sorin Titel din comuna Margina, jud Timis va fi reabilitata, extinsa si echipata tot din fonduri europene.

O alta scoala din Galati urmeaza sa fie reabilitata tot prin fonduri europene. Aceasta va avea un corp nou-nout, contractul de finantare fiind deja semnat la sfarsitul lunii august anul curent. „Proiectul presupune realizarea unei cladiri cu suprafata construita de 1.370,77 metri patrati si suprafata desfasurata de 3.069,83 metri patrati. Cladirea va avea parter si doua etaje si va include sali de clasa, cancelarie, sala multimedia, camera pentru servere, teren pentru activitati sportive, tribuna pentru oficialitati, vestiare, camera de materiale sportive, sala de mese, cabinet medical, camera tehnica, grupuri sanitare. Noile spatii vor fi dotate cu mobilier nou, table interactive, laptopuri, ecrane de proiectie, videoproiectoare, imprimante si alte dotari necesare pentru un invatamant de calitate pentru toti copiii”, informeaza viata-libera.ro.

Sursa poze: ziarulunirea.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...