17.2 C
București
marți, aprilie 9, 2024

Mierea de rozmarin. Ce beneficii are acest aliment dulce si sanatos

Mierea de rozmarin. Mierea de albine este cel mai apreciat produs apicol, fiind nu numai un excelent aliment furnizor de energie, dar si un excelent medicament natural. Medicii greci Hippocrate (460-375 î.Hr.) si Dioscorides (sec. I d.Hr.) considerau că mierea era un panaceu contra bolilor interne si dermatice, iar tracii o numeau „hrana vie”.

Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. De aceea, astazi am ales sa vorbim despre mierea de rozmarin.

In limba latina, rozmarin inseamna „roua marii” si a fost folosit ca remediu inca din cele mai vechi timpuri datorita virtutilor sale medicinale, cu rolul de a activa circulatia sangelui, de a imbunatati memoria, de a calma durerile musculare, de a stimula digestia, ovulatia si de a preveni tromboza.

Mierea produsa din aceasta planta are o aroma delicata, o textura groasa si cu o culoare asemanatoare chihlimbarului. Totodata, cristalizarea este destul de rapida si granulatia fina.

Mierea de rozmarin este bogata in minerale si vitamine, polen de rozmarin, glucoza si fructoza, iar faptul ca are un spectru echilibrat de zaharuri este foarte important.

Mierea de rozmarin – Beneficii:

  • Mierea de rozmarin ofera proprietati stimulante ale sistemelor nervos si circulator. De asemenea, aceasta intareste si sistemul imunitar, protejand sanatatea intregului organism;
  • Actioneaza ca hipertensor, fiind un ajutor in lupta cu reumatismul, reducand sau chiar eliminand simptomele;
  • Datorita continutului mare de litiu, mierea de rozmarin este considerata „beneficiul mintii”, fiind recomandata persoanelor in varsta intrucat imbunatateste memoria, lupta impotriva dementei si reduce efectele bolii Alzheimer;
  • Are capacitatea de a proteja stomacul, fiind recomandata o lingura dupa fiecare masa grea pentru a ajuta la digestie, arsuri de stomac si gaze;
  • Miere de rozmarin este indicata in afectiunile respiratorii. Aceasta are calitati pectorale, antiseptice și balsamice, fiind un bun remediu in caz de raceala, tuse, bronsita si raceli;
  • Este recomandata pentru combaterea stresului si a oboselii fizice si psihice;
  • Trateaza insuficienta hepatica si alte afectiuni de la nivelul ficatului;
  • Este indicata in perioadele de convalescenta, dupa interventii chirurgicale;
  • Este eficienta in afectiunile pielii. Mierea de rozmarin ofera proprietati antiseptice si vindecare, fiind ideala in caz de taieturi, rani si mici zgarieturi.

Cum se pastreaza mierea

Pentru a-si pastra toate proprietatile, mierea trebuie tinuta bine inchisa, la intuneric, la o temperatura recomandata de 14gr.C. La temperaturi mai mici, cristalizeaza repede. La temperaturi mai mari, se pierd aromele si se inchide la culoare. Expusa la soare, lumina si caldura distrug enzimele si vitaminele.

Iata si reteta unei masti de fata antirid din rozmarin şi miere, cu efecte rapide.

Ai nevoie de:

  • 2  linguri de miere
  • 3 picaturi de ulei esential de rozmarin
  • 3 picaturi esenta de trandafir

Se amesteca aceste ingrediente si se aplica sub forma de masca. Se lasa sa actioneze timp de 5 minute, apoi se clateste cu apa calda si apoi cu apa rece.

Vezi si: Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Cum recunosti mierea contrafacuta – 5 metode prin care afli adevarul

Masca faciala pentru tratarea cosurilor cu aspirina, miere si iaurt

Ce miere sa folosesti pentru ten si care sunt procedurile ce te ajuta sa ai o piele mai curata

3 retete de bauturi excitante din miere si adaosuri naturale

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole