7.8 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

„Microplantele” – O afacere cu tot mai mare succes in Romania

In ultima vreme, culturile cu microplante au devenit o afacere tot mai profitabila in Romania. Cand spunem microplante, ne referim la specii de legume sau plante care devin aliment inainte sa ajunga la maturitate. In acest mod, nivelul de substante benefice organismului este mult mai mare.

Initial, begonia, panselutele sau floarea-soarelui erau servite doar in restaurante, dar mai nou, se gasesc si in magazine, asa ca oricine le poate pregati acasa.

Antreprenorul Cristian Tudor spune ca foloseste destul de des begonia, pentru ca vine si cu un aport de aroma in comparatie cu panseluta care are o aroma neutra. Totusi, panselutele raman vedetele pentru ca sunt viu colorate, iar bucatarii le folosesc ca sa infrumuseteze farfuriile.

cristian-tudor

Un grup de cercetatori de la Institutul de Sanatate din Florida au demonstrat ca cea mai sanatoasa este floarea-soarelui pentru ca poate sa fie un aliment complet.

Se pare ca s-au descoperit niste carti de bucate din anii 1800, iar in anumite retete, bucatarii de la acea vreme foloseau crizantemele si florile de boranza in diverse preparate nu doar pentru partea estetica.

Cristian Tudor a inceput sa cultive microplante si flori comestibile in urma cu 4 ani, pe cand lucra la o companie greceasca, producatoare de rasaduri.

„Ma documentam pe un portal stiintific din America despre o boala nou aparuta la cultura de pepeni si intr-un subsol am gasit acest titlu: Microplantele, noua generatie a mancarii. Pentru mine, chestia aia a fost asa, un moment in care am zis, bai, chiar daca suna cliseic, asta vreau sa fac”, povesteste Cristian Tudor pentru Digi24.

Primele culturi le-a obtinut pe balconul apartamentului sau din Drumul Taberei. Dupa ce a plantat seminte in solarul parintilor, a facut credit pentru a-si construi o sera. Marfa obtinuta si-a gasit rapid clienti – cateva restaurante din Bucuresti.

Cristian Tudor, antreprenor: „Era fix pe principiul am nevoie de ceva, dar nu stiu de ce si pana nu au vazut nu au stiut ca le trebuie. In momentul in care am ajuns la ei au zis, ok, ne trebuie. Cautau variante in asa fel incat sa isi imbunatateasca farfuriile”.

Chiar daca ramane o piata restransa, de la an la an numarul romanilor care si-au introdus in alimentatie microplantele a crescut.

Un alt exemplu este si Tania Bordianu care a descoperit microplantele cand se informa asupra alimentelor sanatoase pe care le poate consuma. Acum, spune ca le foloseste regulat in meniul sau, in smoothie-uri si in salate.

In ultimii ani, in Romania, cererea de astfel de plante a crescut, iar pe piata au aparut si alti producatori. Asa s-a ajuns ca microplantele sa poata fi gasite acum si in marile lanturi de hiper- si supermarketuri.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole