Medicamente esentiale anti-coronavirus si produse anti-diabet, fabricate in Romania. Vom produce si ventilatoare

Chiar de la sfârșitul lui aprilie, începe producția în România a unor medicamente care s-au dovedit eficiente în lupta împotriva COVID-19.

Antibiotice Iași va produce Plaquenil, un medicament care conține hidroxiclorochină, substanță despre care medicii cred că este eficientă în tratarea infecțiilor cu SARS-Cov-2.

Medicamentul a fost cumpărat rapid din farmacii de români, însă Ministerul Sănătății a avertizat că acesta nu trebuie luat fără supraveghere medicală, deoarece poate cauza reacții adverse.

Stocurile existenta la nivel de stat au mers rapid către spitale, iar pentru a asigura aprovizionarea rapidă și continuă a unităților medicale cu acest medicament, el va fi produs în România.

„În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iasi să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru Digi 24.

Substanța activă sosește din Elveția, cu avionul

Potrivit directorului Antibiotice Iași, Ioan Nani, sustanța activă sosește luni sau marți, 20 sau 21 aprilie, pe Otopeni, cu un avion care vine din Elveția. Cu această cantitate se pot produce circa 3,5 milioane de comprimate, a estimat Nani.

Directorul Antibiotice Iași a anunțat că s-a decis și producerea de produse utile diabeticilor, dar și produse pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor.

Și de la Cluj vin vești bune, cei de la Terapia Cluj anunțând că, dacă se cumpăra patentul pentru Remdesivir (un medicament produs de compania americană Gilead care s-a dovedit eficient în lupta cu coronavirusul – din 125 de pacienți tratați cu Remdesivir într-un spital din Chicago, doar 2 au murit, starea celorlați îmbunătățindu-se rapid), acesta poate fi produs chiar la Cluj.

Cititi si:

Oradea da un exemplu intregii tari. Autoritatile locale s-au organizat si trei avioane cu echipament vin in oras

Vremea buna nu va opri virusul. Singura solutie: imunitatea de turma

5 state conduse de femei care au reusit sa tina sub control pandemia de coronavirus

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...