Mandarinele. De ce este recomandat sa le consumi in sezonul rece

Mandarinele sunt delicioase si aromate si este recomandat sa le consumati cat mai des in sezonul rece datorita beneficiilor uimitoare pe care le au pentru sanatate. Aceste fructe fac parte din familia citricelor, alaturi de portocale si grapefruit, fiind ideale in curele de detoxifiere ale organismului.

Bogate in vitaminele A, C, B, E si K, mandarinele contin, de asemenea, calciu, magneziu, fier, potasiu, acid folic, dar si fibre care imbunatatesc digestia si previn bolile sistemului digestiv. Datorita continutului mare de fibre este indicat sa consumati acest fruct , fie in stare naturala, cu iaurt sau in salate, pentru a va regla tranzitul intestinal si a combate constipatia cronica. In plus, mandarinele combat bolile de piele, si grabesc vindecarea ranilor, taieturilor sau zgarieturilor.

Mandarinele, aliatele principale in curele de detoxifiere

Acest fruct parfumat, dulce si racoritor este un ajutor de nadejde in lupta impotriva kilogramelor care ne dau adesea batai de cap. Datorita complexului de vitamine pe care il contin, mandarinele au putine calorii si au rolul de a stimula metabolismul, intensificand arderile.

Gratie beta carotenului, imbunatatesc vederea, marind acuitatea vizuala si prevenind bolile degenerative ce se pot instala la cei de o varsta inaintata.

Mandarinele pot fi utilizare cu succes in curele de detoxifiere, avand rolul de a scadea colesterolul rau. Sunt indicate mai ales pentru ca sunt bogate in antioxidantI ce previn bolile cronice si inflamatiile. De asemenea, contin flavonoide ce combat dezvoltarea celulelor canceroase.

Mandarinele, fructele ideale pentru sanatatea optima a celor mici

Mandarinele contin vitaminele B1, B3 si B6 ce sunt esentiale organismului bebelusilor, atat in perioada de dezvoltare intrauterina, cat si dupa, fiind necesare in procesul de crestere armonioasa a copilului. Mai mult, continutul de acid folic din acest fruct ajuta la producerea de celule rosii, stimuland astfel diviziunea celulara ce duce la purificarea sangelui.

Calciul ce se gaseste in componenta mandarinei este important pentru sistemul vascular, pentru sanatatea oaselor si a muschilor. In plus, mandarinele sunt o sursa bogata de potasiu ce are rolul de a echilibra tensiunea arteriala si de a reduce riscurile unui accident vascular.

Proprietatile antiseptice ajuta organismul sa lupte impotriva raspandirii bacteriilor in corp, avand efect calmant in reactii alergice.

Consumand zilnic acest fruct, mai ales in sezonul rece, multumita continutului ridicat de vitamina C va puteti apara de raceli, viroze si gripe, deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar, fiind si un antioxidant puternic ce lupta impotriva radicalilor liberi.

Clementinele. 10 beneficii surprinzatoare care te vor face sa le incluzi in dieta ta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...