15 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Maghiranul. Imunitate instant cu o planta populara

Maghiranul este originar din Arabia si Egipt si i se mai spune si oregano grecesc sau oriental. La noi in tara se cultiva pe suprafete intinse în scopuri culinare, pentru frunzele sale aromate, ce pot fi folosite atat proaspete, cat si uscate, insa este destul de des folosit si in medicina populara, sub formă de infuzii și extracte, pentru tratarea anumitor afectiuni.

Maghiranul – Proprietati si beneficii

Datorita uleiului volatil si a vitaminelor C si A, maghiranul este considerat ca fiind unul din metodele cele mai rapide de intarire a imunitatii, care ne poate salva atunci cand isi face aparitia guturaiul sau gripa. Ceaiul cald de maghiran are efecte de marire rapida a temperaturii organismului, care permite sistemului imunitar sa actioneze eficient. Se beau intre 2 si 4 cani de infuzie fierbinte de maghiran, intr-un interval de doua ore, ceea ce va produce o puternica incalzire a corpului si o senzatie de relaxare. De asemenea, maghirenul este indicat si persoanelor foarte sensibile la frig, care au probleme circulatorii (raceala extremitatilor) sau care se confrunta cu oboseala si contracturi musculare.

Ceaiul de maghiran

Ceaiul de maghiran stimuleaza digestia, ajuta la eliminarea gazelor, mareste pofta de mancare si calmeaza colicile stomacale. Se recomanda in unele stari nervoase si mai ales in combaterea insomniilor. In plus, maghiranul are insusirea de a mari diureza, declara farm. Corneliu Constantinescu in cartea „Plante medicinale in apararea sanatatii”.

Maghiranul este recomandat si atunci cand ai dureri de rinichi sau cistita. Aceste probleme trec imediat de la primele 4-5 cani cu ceai fierbinte de maghiran.

Aceasta planta aromata sare in ajutorul celor care au probleme cu sistemul nervos. Pentru o relaxare rapida si pentru un somn relaxant, se prepara un ceai dintr-o lingurita de maghiran la o cana de apa si se bea cald. In caz de depresie, se prepara un ceai mult mai concentrat din, o doza unica de 6 lingurite la o cana de apa. Dozele recomandate sunt valabile atat pentru ceai, cat si pentru maceratul la rece.

-Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de maghiran maruntit, peste care se toarna o ceasca cu apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 15 minute.

-Maceratul la rece se obtine prin tinerea plantei in apa, la temperatura camerei, vreme de 8 ore, urmata de filtrare.

Precautii si contraindicatii 

Maghiranul este contraindicat persoanelor care sufera de hipertensiune, care au avut accidente vasculare sau celor care deja au febra foarte mare.

Crema din galbenele, maghiran si cimbru – Remediul eficient pentru afectiunile pielii

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole