Lucrari de gradina in luna februarie

Vremea rece inca nu a trecut, dar tot mai exista trebuiri de facut in gradina. Februarie este luna perfecta pentru a ne face o planificare a gradinii despre ce si cum plantam. Asadar, daca v-ati pus in cap sa va faceti o mica gradina, iata cateva sfaturi care va vor ajuta in acest demers.

Atentie, daca este o luna prea geroasa, daca este multa zapada sau ninge abundent, lucrarile se amana pentru luna urmatoare. Vezi si: Cele mai importante lucrari in gradina pentru luna martie

Sfaturi utile pentru lucrarile de gradina in luna februarie:

-In zilele frumoase, se curata pomii de frunzele/crengile uscate, se sapa pomii la radacina si se pune ingrasamant natural.

Gradina cu flori

-In gradina de flori, se curata frunzele uscate ale plantelor inainte de inceperea cresterii, se taie la o inaltime de cativa centimetrii deasupra solului.

-Daca aveti iasomie de iarna, acum e momentul sa faceti cateva taieri pentru a incuraja o noua inflorire in anul urmator (taierea se face la o inaltime de 5 cm fata de taierea precedenta).

-Acum este momentul potrivit pentru a planta bulbii de gladiola, dalie si begonie, narcise, lalele si crini. Totusi, aveti grija ca solul sa nu inghete.

-Alegeti o zona bine luminata si plantati butasii de trandafir. Astfel, primavara si vara vor aduce o explozie de culoare in gradina.

Livada

-Daca este nevoie sa mutati arborii si arbustii de foioase acum este momentul sa faceti asta cu conditia ca solul sa nu fie inghetat sau inundat.

-Plantati arbusti cu inflorire iarna pentru a adauga diversitate gradinii dvs.

-Acum este momentul potrivit pentru a planta butasii de arbusti fructiferi in gradina sau in ghiveci.

-Taiati lastarii de zmeura care au fructificat toamna trecuta de la nivelul solului pentru a stimula cresterea unor noi lastari care o sa fructifice in aceasta toamna.

-Curatati arbustii de coacaz si agrise pentru a obtine o recolta bogata. Totodata, arbustii de coacaz se pot planta de acum pana in primavara.

-Acum se mai pot face taieri pentru meri si peri (cat se afla inca in stare latenta), dar taierile pentru pruni, ciresi si piersici se vor efectua vara. De asemenea, tot in aceasta perioada trebuie sa protejati caisii, piersicii si nectarinii de inflorirea timpurie.

Gradina de legume si fructe

-Pregatiti pamantul unde urmeaza sa semanati legume, indepartati plantele uscate, sapati pamantul si adaugati un compost.

-Daca vreti sa aveti o recolta timpurie de rubarba, acum este momentul sa o plantati.

-Plantati seminte de legume (ex: praz, ceapa si telina). Daca temperaturile sunt inca prea scazute, amanati plantarea pentru luna martie.

Vezi si: Flori care se seamana in februarie. Pentru cei care abia asteapta sa gradinareasca

Vezi si: Flori de gradina care iubesc soarele

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...