6.1 C
București
vineri, martie 8, 2024

Lista celor mai interesante si puternice condimente – Cate ai incercat din ele?

Gustul mancarii depinde intotdeauna de felul in care te pricepi sa gatesti dar si de ce condimente adaugi. Daca esti un impatimit al bucatariei, cu siguranta esti dornic sa experimentezi cele mai interesante si mai inedite gusturi.

Orice fel de mancare are nevoie de condimente, de la un banal orez, insa ai grija sa alegi cel mai bun tip de orez pana la o friptura, chiar si pestele, cartofii pot avea o alta aroma cu condimentele potrivite.

Desigur, cele mai cunoscute condimente din intreaga lume sunt sarea si piperul pe care le avem in orice bucatarie, insa pe langa acestea exista o lista intreaga de condimente mai mult sa mai putin ciudate. Am strans si noi o lista cu cateva dintre ele.

Cele mai interesante condimente pe care merita sa le incerci

1. Sumac – Acest condiment este obtinut din uscarea si macinarea fructelor arbustului care se numeste Sumac. Se foloseste in general in bucataria din Orientul Mijlociu, in salatele Fattoush, pentru obtinerea amestecului de condimente za’atar sau in salata arabeasca tabbouleh. Condimentul mai e popular si pentru utilizarea in mancarea de orez, carne sau chiar in prajituri. Gustul sau e unul acrisor ca de lamaie.

2. Anasonul este o planta din care in bucatarie se folosesc mai mult semintele sau fructele desi sunt comestibile si tulpinile si florile sale. Are gust puternic aromat, dulceag, motiv pentru care se foloseste mai mult in aromatizarea siropurilor, prajiturilor, biscuitilor.

3. Grauntele paradisului are o denumire haioasa, e originar din vestul Africii si se foloseste ca inlocuitor pentru piper dar si pentru a da o nota aparte bauturilor alcoolice de exemplu, precum e berea artizanala, ginul sau akvavit-ul norvegian. Gustul sau e o combinatie intre iuteala cu aroma de fructe, cu note de coriandru si cardamon.

4. Caperele sunt destul de cunoscute ca nume pentru ca se folosesc des in bucataria mediteraneana, desi la noi nu sunt prea intalnite. Ele se regasesc mai mult sub forma murata, dar in realitate sunt bobocii nedeschisi ai florii Capparis spinosa. Gustul e unul picant-acrisor si nu trebuie folosite in exces. Merg si la pizza, dar si la paste, peste, rosii si vinete.

5. Mahlab – e un condiment folosit frecvent in Orientul Mijlociu si tarile mediteraneene. Mai exact, e vorba de o pudra cu miros dulce si exotic ce se obtine din samburii unui cires negru. Mahlab se adauga in preparatele coapte precum painea, prajiturile sau biscuitii carora le da o aroma profunda de cirese combinate cu migdale, vanilie si note de trandafir.
6. Cimbru – Iata ca avem si un condiment mai des folosit in bucataria traditionala romaneasca: cimbru. Are gust putin iute si usor mentolat si aromatizeaza o multime de mancaruri traditionale. In general se foloseste sub forma uscata si se recomanda la prepararea carnii.

7. Muguri de Cassia – Seamana cu niste cuisoare, insa mugurii de Cassia sunt flori nedeschise ale unui arbore aromatic. Aroma lor e asemanatoare cu scortisoara, dar ceva mai complexa. Se folosesc frecvent la prepararea muraturilor, a sosurilor dar si a deserturilor cu fructe.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole