15.5 C
București
sâmbătă, iulie 12, 2025

Limonada cu capsuni facuta in casa – Gust racoritor de vara, fara zahar

Acum, pe timp de vara, nimic nu se compara cu un pahar rece de limonada, iar daca o vrei si sanatoasa, noi iti recomandam sa o prepari chiar tu. Incearca, asadar o limonada cu capsuni facuta in casa, indulcita natural. Este o bautura plina de culoare, vitamine si gust, fara zahar rafinat.

De ce sa alegi limonada cu capsuni?

Capsunile aduc un gust dulce-acrisor si o culoare intensa bauturii, facand-o nu doar delicioasa, ci si atractiva vizual. In plus, sunt bogate in vitamina C, mangan si folat, printre alte vitamine si minerale, iar combinate cu lamaia, ofera un efect tonic si racoritor.

Indulcita natural – fara compromisuri

Renunta la zaharul rafinat si alege variante mai sanatoase, precum mierea, siropul de artar, siropul de agave sau curmalele blenduite. Acestea adauga dulceata si nutrienti valorosi, fara sa ridice brusc nivelul glicemiei.

Reteta simpla de limonada cu capsuni (4 portii)

Ingrediente:

  • 300 g capsuni proaspete (sau congelate, decongelate)
  • 3-4 lamai mari
  • 1 litru de apa plata sau minerala
  • 2-3 linguri de miere sau alt indulcitor natural (dupa gust)
  • Frunze de menta (optional)
  • Cuburi de gheata

Mod de preparare:

  1. Spala bine capsunile si indeparteaza coditele.
  2. Pune capsunile in blender impreuna cu sucul de lamaie si indulcitorul ales. Mixeaza pana obtii un piure fin.
  3. Daca doresti o limonada mai limpede, strecoara amestecul printr-o sita fina.
  4. Toarna compozitia intr-o carafa si adauga apa. Gust-o si ajusteaza dupa preferinta: mai dulce, mai acrisor sau mai diluat.
  5. Serveste cu gheata, felii de lamaie si frunze de menta pentru un efect extra racoritor.

Variante creative

  • Limonada cu bule: Foloseste apa minerala carbogazoasa pentru un efect spumant.
  • Aroma de busuioc: Inlocuieste menta cu busuioc proaspat pentru un twist interesant.
  • Nota picanta: Adauga ghimbir proaspat pentru un boost de energie si o aroma usor intepatoare.

Sfat util

Pentru o aroma mai intensa, lasa capsunile cu indulcitorul ales la macerat timp de 1-2 ore inainte de blenduire. Astfel, fructele isi vor elibera mai bine sucul si dulceata naturala.

🍓 Savureaz-o cu placere!

Vezi si: Bauturi naturale racoritoare: 5 retete sanatoase pentru zilele toride

Vezi si: Limonada cu ghimbir. Reteta racoritoare care stimuleaza digestia si arderea grasimilor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole