Lichiorul de nuci sau nucata. Reteta rafinata de toamna

Lichiorul de nuci sau nucata este o bautura alcoolica de o finete rara, cu un gust aparte, care merita incerata. Ne aflam in plin sezon al nucilor, asa ca de ce sa nu pregatim aceasta reteta care, consumata cu prudenta, previne aparitia bolilor casdiovasculare, creste imunitatea si scade nivelul colesterolului.

Lichiorul de nuci sau nucata – Reteta

Pentru a prepara aceasta bautura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 400 g nuci curatate
  • 600 ml brandy, vodca sau tuica
  • 300 g zahar
  • mirodenii: 1 lingura de amestec de coaja de portocala si de lamaie, 2 batoane de scortisoara, 1 baton de vanilie si 4-5 cuisoare
  • 400 ml apa plata

Mod de preparare:

Pentru inceput, se prajesc nucile la cuptor, recomandat intr-un vas de fonta. Apoi, se pun intr-un borcan cat sunt calde si se adauga brandy-ul peste ele. Se acopera borcanul etans si se lasa la macerat pentru 1 luna, agitandu-se zilnic. La final, se strecoara lichiorul si se amesteca cu un sirop de zahar in care s-au pus mirodeniile, cu exceptia batonului de vanilie si a cojilor de citrice; ambele lichide trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand se amesteci. Se adauga apoi vanilia si cojile de citrice si se mai lasa lichiorul la macerat pentru 3 zile. Se strecoara din nou si se pastreaza in sticle, intr-o camera intunecata si racoroasa.

Cu cat lichiorul este mai vechi, cu atat devine mai gustos. Asadar, se recomanda sa se astepte macar 2 luni inainte de a se consuma.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Otetul din cidru de mere – bautura extraordinara care combate tusea, ajuta la detoxifiere si regleaza digestia

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...