Lichior din petale de trandafiri sau trandafirata. Reteta

Se stie faptul ca lichiorurile din fructe sunt cele mai cunoscute, dar asta nu inseamna ca nu poti folosi si alte ingrediente speciale, ca de exemplu petalele de trandafiri, care au proprietati antiinfectioase foarte puternice, iar pigmentii din petale ajuta la intarirea sistemului imunitar. Iata, asadar, o reteta de trandafirata care te va convinge sa o incerci:

Trandafirata – Reteta unui lichior din petale de trandafiri

Pentru prepararea acestei bauturi vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Preparare:

Florile se culeg pe timp insorit. Se folosesc doar petalele, imediat dupa recoltare sau dupa uscare (care dureaza in jur de 1 saptamana).

Intr-un borcan steril se pun petalele de trandafiri si zaharul, in straturi. Se acopera borcanul cu o farfurie si se lasa ingredientele la macerat pentru 3-4 zile, agitand zilnic. Apoi, se adauga votca si se continua procesul de macerare pentru inca o saptamana, agitand periodic.

La final, se strecoara lichiorul si se depoziteaza in sticle sterile, la racoare.

Acest lichior din petale de trandafiri este excelent in cazul durerilor de cap, a starilor de stres, insomnie si depresie.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Zmeurata. Cum poti prepara chiar tu un lichior de zmeura

Lichior Amaretto – O bautura scumpa, dar usor de preparat

Sursa foto: wish.hr

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...