Lichior de caise. Cum prepari cea mai gustoasa caisata

Lichiorul este un produs alcoolic preparat din alcool rafinat cu adaus de sirop de zahar, substante aromate, extracte, macerate sau distilate din plante si fructe pentru potentarea gustului. De exemplu, prepararea unui lichior de fructe nu prezinta mari dificultati si este o bautura care se foloseste din cele mai vechi timpuri.

Astazi, ne-am decis sa scriem despre lichiorul de caise sau caisata, cum mai este cunoscuta. Caisele sunt extrem de parfumate si dau o savoare deosebita acestei bauturi, care poate fi servita ca digestiv sau desert.

Lichior de caise – Reteta

Pentru a prepara caisată, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg caise
  • 1,2 kg zahar
  • 2,4 l votca

Mod de preparare:

Se spala caisele, se scot samburii si se pun intr-un borcan alaturi de zahar (recomandat ar fi un strat de caise, unul de zahar şi ultimul sa fie de zahar). Se acopera borcanul cu o farfurie sau cu un servet si lasa compozitia la macerat pentru 1 saptamana, la soare, amestecandu-se zilnic. Apoi, se toarna peste compozitia rezultata alcoolul cat sa se acopere caisele si se inchide ermetic. Se mai lasa 1 saptamana la macerat, agitand din cand in cand. La final, se strecoara lichiorul si se depoziteaza in sticle, intr-un loc racoros. Se consuma in termen de 1 an.

You may also like...