Lichior de busuioc. Reteta simpla a unei bauturi „regale”

Numele de “busuioc” este derivat din cuvantul grecesc vechi basilikohn, care inseamna “regal“. Datorita aromei foarte puternice si a proprietatilor sale, busuiocul a fost apreciat inca din Antichitate.

Aceasta planta are proprietati naturale antiinflamatorii si antioxidante care ofera multe beneficii pentru sanatate. Beneficiile pentru sanatate ale busuiocului includ capacitatea de a lupta impotriva bolilor, infectiilor si inflamatiei in organism.

De la busuioc se utilizeaza semintele, frunzele si florile, iar acestea se pot utiliza sub diferite forma (infuzie, pulbere, tinctura, ulei sau lichior).

Astazi, ne-am oprit asupra lichiorului de busuioc. Asadar, poti incerca sa-ti rasfeti serile cu o bautura aromata si usor de preparat.

Mai jos, va vom arata cum se prepara lichiorul de busuioc:

Lichior de busuioc – Reteta

Pentru acest preparat, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 230 g busuioc proaspat
  • 2 lamai
  • 370 ml alcool rafinat
  • 250 g zahar
  • 350 g apa plata

Mod de preparare:

Pentru inceput, se spala frunzele de busuioc si se lasa la zvantat pe un prosop de hartie. Se curata subtire coaja de lamaie si se pune intr-un borcan, alaturi de busuioc, apoi se adauga alcoolul si inchide etans. Se agita bine si se lasa la macerat pentru 10 zile, agitand zilnic borcanul. La final, se strecoara amestecul si se adauga peste el un sirop de zahar cu apa, care s-a racit in prealabil.

Se depoziteaza in sticle sterile si se pastreaza la frigider.

Vezi si:

Cum scapi de crampele abdominale cu ajutorul busuiocului

Apa de busuioc, un adevarat „elixir” al tineretii si al sanatatii

Ceaiul de busuioc, remediul care nu ar trebui sa-ti lipseasca in aceasta perioada a anului

You may also like...