20.4 C
București
vineri, martie 29, 2024

Laxative naturale care te ajuta sa slabesti

Daca va simtiti prea plini dupa mesele bogate de sarbatori, trebuie sa stiti laxativele naturale va vin in ajutor. Nu doar ca previn constipatia, dar aceste laxatine naturale ajuta si la pierderea in greutate. Scapa rapid de kilogramele in plus asimilate in zilele de relaxare.

Iata ce alimemte si ceaiuri nu trebuie sa va lipseasca din casa dupa sarbtori

Laxative naturale – Prune uscate si suc de prune uscate

Prunele uscate au oxifenisatina care actioneaza ca laxativ. Continutul ridicat de acizi clorogeni si sorbitol ofera efect laxativ al prunelor. Studiile arata ca un aport de iaurt care contine galactooligozaharide, prune si seminte de in a scazut severitatea constipatiei. Aportul regulat de suc de prune asigura un efect laxativ usor si semnificativ mai scazut in activitatile serice ale fosfatazei alcaline serice si alaninei transaminazei.

Sucul de prune uscate este eficient pentru bolile hepatice. Prunele ajuta organismul sa digere alimentele in mod corespunzator, au miscari regulate ale intestinului si asigura ameliorarea constipatiei. O pruna uscata asigura 3% din aportul regulat recomandat de fibre. Sorbitolul care se gaseste in prune uscate actioneaza ca laxativ, deoarece trage umezeala in tractul digestiv si faciliteaza miscarile intestinului.

Sucul de prune contracareaza in mod eficient constipatia care a devenit o problema obisnuita cu care se confrunta oamenii de toate varstele. O persoana care sufera de constipatie in mod regulat ar trebui sa utilizeze laxative naturale, cum ar fi suc de prune proaspete sau uscate pentru a mentine sistemul digestiv adecvat. Inmoaie scaunul, favorizeaza frecventa miscarilor intestinale, durerea scazuta si, de asemenea, lungimea fiecarei miscari.

Vezi si: Smochina, fructul cu efect laxativ si nu numai

O fibra insolubila gasita in sucul de prune alimenteaza bacteriile sanatoase din sistemul digestiv, care mentine sanatatea digestiva numita probiotice. Acesta trebuie gasit in cantitati mari in intestin, ceea ce ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar si a tractului digestiv.

Mai mult, dovezile arata ca interventiile nutritionale ajuta la tratamentul obezitatii, iar majoritatea investigatiilor au utilizat numai carbohidrati nedigestibili. Pruna si piersica au un continut ridicat de polifenoli, compusi care au demonstrat efecte anti-obezitate. Un proces de baza trateaza obezitatea cu succes prin utilizarea polifenolilor care implica o modificare a microbiotei intestinale.

Laxative naturale – Varza murata si sucul de varza murata

Aportul de varza murata impiedica pofta de mancare. Studiile au aratat ca persoanele cu dieta bogata in probiotice isi scad sansele de obezitate. Deoarece varza murata are un continut ridicat de fibre si calorii scazute, aceasta umple stomacul oferind o nutritie adecvata si previne gustarile frecvente.

Varza are un continut bogat de fibre, care aduce beneficii sistemului digestiv. Usureaza miscarea intestinului si elimina sansele de flatulenta, constipatie si exces de gaze. Fermentarea varzei are ca rezultat producerea de bacterii largi. Aceste bacterii actioneaza ca o prima linie de aparare impotriva agentilor patogeni care ar putea patrunde prin alimentele pe care le consumam. Varza murata restabileste echilibrul bacterian in intestin. Probioticul scade inflamatia si elimina agentii patogeni care ar putea locui in tractul digestiv si, de asemenea, scad simptomele legate de sindromul intestinului iritabil.

Ceaiul de ghimbir

Proprietatea ceaiului de ghimbir de a fi un ajutor digestiv se datoreaza practic substantelor Shogoals si Gingerols, principalele ingrediente ale ghimbirului. Aceste componente ajuta la neutralizarea acizilor din stomac, stimuleaza secretia sucurilor digestive si tonifica muschii tractului digestiv. Ceaiul de ghimbir va ajuta la reducerea aderentei induse de existenta diareei din cauza infectiei. S-a descoperit ca ceaiul de ghimbir este eficient in crampele provocate de gazele gastrice. Intestinele impreuna cu stomacul sunt revigorate de remedii pe baza de plante produse din ghimbir.

Ceaiul de ghimbir ajuta in plus la stimularea apetitului slab si, in acelasi timp, imbunatateste procesul de digestie – ghimbirul promoveaza secretia diferitelor enzime digestive din stomac. Stagnarea particulelor alimentare in tractul intestinal si, de asemenea, acumularea consecventa de toxine metabolice sunt capturate de ghimbir.

Ceaiul de ghimbir are un rol esential in procesul de slabire. Este doar un arzator de grasimi care arde grasimi suplimentare si nu afecteaza greutatea generala. Ceaiul de ghimbir va poate ajuta sa va simtiti plini, ceea ce va va ajuta sa va reduceti caloriile, precum si sa va pierdeti greutatea.

Ceai de soc

Ceaiul de soc facut din flori este folosit impotriva temperaturii reci, ridicate si a scarlatinei. Florile sunt folosite in cataplasme pentru a usura durerea si a atenua inflamatia; utilizat ca unguent, trateaza ranile, arsurile, muschii, oparirile in exterior. Colicile si diareea se vindeca cu un ceai din fructe de soc.

Sucul de soc poate fi un remediu excelent pentru ochii inflamati. Un unguent fabricat din frunze este emolient si este utilizat in tratamentul ranilor, vanatailor, entorselor. Coaja interioara de soc este utilizata in tratamentul constipatiei, precum si a problemelor artritice. Fructele sunt folosite pentru a incuraja urinarea. De asemenea, ceaiul de soc ajuta la transpiratie, astfel scapand mai usor de toxinele din corp si de kilogramele in plus.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole