Lapte de canepa si turmeric. Cum prepari aceasta bautura simpla si extrem de nutritiva

Cu o textura cremoasa si un gust delicios, laptele de canepa si turmeric este o alternativa ideala a clasicului lapte de vaca sau orice alt sortiment de origine animala. Asadar, fie ca suferi de intoleranta la lactoza, urmezi un regim strict sau pur si simplu vrei sa ai grija de sanatatea ta, consuma lapte de canepa si turmeric!

Conform studiilor de specialitate, turmericul contine curcumin, un polifenol care este principalul ingredient activ din turmeric, avand peste 150 de actiuni terapeutice, fiind in acelasi timp un antioxidant, un antiinflamator si un ingredient activ impotriva cancerului. De asemenea, laptele cu turmeric este indicat celor care sufera de probleme cu articulatiile, ajutand la „lubrifierea” acestora. Pe de alta parte, nici semintele de canepa nu se lasa mai prejos. Acestea sunt bogate in acizi grasi, proteine digerabile, acid folic, magneziu, zinc, fier, vitaminele A, B12, E, D si alte elemente nutritive benefice organismului.

Laptele de canepa si turmeric este o bautura simpla si extrem de nutritiva. Aceasta se prepara rapid, este gustoasa si, nu in ultimul rand, sanatoasa. Iata cum se prepara:

Lapte de canepa si turmeric – Reteta

Ingrediente necesare pentru laptele de canepa si curcuma:

  • 100 g seminte de canepa decojite
  • 4 curmale fara samburi
  • 1 lingurita de curcuma (proaspata si rasa fin)

Ingredientele pentru lichide si condimente:

  • 400 ml de lapte sau apa, daca aveti intoleranta la lactoza
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 1 varf de cutit de praf de vanilie
  • 1 vartf de cutit de sare
  • 1 vart de cutit de piper negru

Mod de preparare:

Apa sau laptele se pune intr-un mixer, apoi se adauga curmalele si se mixeaza timp de 2-3 minute, dupa care se pun semintele de canepa si se mixeaaza iar pentru 30 de secunde, nu mai mult. Curmalele contribuie la gustul dulce placut si natural.

Se pune laptele rezultat intr-un vas, se adauga sucul de lamaie, vanilia, turmericul, sarea si piperul si se amesteca bine. La final, se strecoara si rezultatul obtinut se pune intr-o sticla si se poate pastra la frigider, timp de  maxim 2 zile.

Foloseste turmeric in loc de antiinflamatoare periculoase pentru sanatate!

Sursa foto: foolproofliving.com

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...