17.3 C
București
vineri, septembrie 13, 2024

Izolarea casei cu lana de oaie. Ce avantaje are

Lana de oaie a fost dintotdeauna folosita de om pentru a incalzi paturile, podelele si chiar peretii. Astazi, termoizolarea si fonoizolarea casei cu lana de oaie este un concept din ce in ce mai usor de acceptat si de catre romani. Iata de ce aceasta metoda este mult mai sanatoasa si foarte practica si eficienta.

Izolarea casei cu lana de oaie – avantajele acestei metode de izolare

Iubitorii de munte cunosc faptul ca lana, chiar daca se uda de zapada, ea tot pastreaza caldura si previne degerarea degetelor. Astfel, lana, chiar si in stare umeda, isi pastreaza proprietatile excelente de termoizolare. In plus, lana izoleaza foarte bine fonic, si este folosita cu succes atat pentru pereti, cat si pentru tavane. Mai mult, pentru acoperisuri ea poate atenua variatiile extreme de temperatura, datorita puterii ei de absorbtie a umiditatii.

Inainte de a fi folosita pentru termo si fonoizolare, lana trece prin mai multe procese, de spalare, pieptanare si presare. Lana are proprietatea de a elimina formaldehida din aer, revenind mereu la forma si densitatea originala. Astfel, acest material ecologic este mult mai sanatos decat multe materiale mult mai des folosite pentru izolarea caselor, dar nu intotdeauna la fel de sanatoase.

Lana este un material foarte bun, care se comporta excelent cand vine vorba de daunatori sau mucegai, dar este si un material ignifug, ceea ce face ca pericolul de ardere sa dispara.

Izolarea casei cu lana de oaie – dezavantajele izolarii cu lana

Un punct in minus pentru lana este faptul ca se monteaza numai pe interior, caci la exterior ea poate absorbi prea multa apa si se poate deteriora rapid. O alta problema este faptul ca atunci cand se monteaza, nu poate fi amplasata direct pe caramida, de exemplu, ci mai intai se va face un cadru de lemn.

Lana de oaie este la fel de eficienta pentru termoziolare precum vata bazaltica sau polistirenul, singura diferenta fiind ca acest material este ecologic si mult mai sanatos.

In ceea ce priveste preturile, termoizolarea cu lana de oaie nu este neaparat mult mai ieftin. Pentru izolarea cu lana de 20 mm pretul este de 4 euro, in timp ce izolarea cu lana de 100 mm pretul creste la 16 euro pe mp. Avand in vedere ca montarea costa aproximativ cat costa si pentru montarea cu vata, decizia izolarii casei cu lana depinde mai mult de dorinta de a trai intr-un mediu mai natural, mai sanatos.

Sursa foto: www.izolatiacasei.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole