Ingrijirea azaleelor de apartament. 6 sfaturi de la specialisti in flori

Azaleele sunt acele plante de interior foarte colorate, deosebite, de o frumusete excelenta, ce a facut multi gradinari si nu numai sa isi doreasca sa umple casele si gradinele cu aceste flori. Iata cateva trucuri despre ingrijirea azaleelor de apartament.

Ingrijirea azaleelor de apartament – azaleele de sera, perfecte pentru orice casa

1 – Alegerea florilor sanatoase. Primul pas in cresterea unei plante de azalee este alegerea florii potrivite. Cautati azalee de sera, nu azalee rezistente, care sunt cultivate numai in aer liber. Ambele fac parte din clasa Rhododendroni, dar sub genuri diferite si doar cele de sera rezista foarte bine in apartament.

Azaleele de sera nu sunt intotdeauna marcate ca atare, dar ele vor fi aproape intotdeauna vandute in interior si de obicei vin cu folia decorativa care se infasoara in jurul ghivecelor lor. Cautati o planta cu doar cativa muguri deschisi si care prezinta culoarea. In acest fel, veti putea sa va bucurati de prima floare completa pentru o perioada mai lunga de timp.

2 – Aveti grija la plasticele cu care se infasoara spre vanzare. Mugurii de flori ar trebui sa arate sanatosi si sa se afle in diferite stadii de dezvoltare ca semn ca ele cresc in mod activ. O planta de azalee cu frunze ingalbenite nu este sanatoasa. Priviti si sub frunze. Acolo locuiesc bobocii. Ca plante de interior, multi producatori transporta azalee in mansoane din plastic limpede. Acestea sunt menite sa protejeze planta in transport, dar, de asemenea, exista pericolul ca gazul de etilena eliberat de plante sa provoace caderea frunzelor.

Vezi si: Flori indicate pentru apartament. Vor schimba aerul din locuinta

Ingrijirea azaleelor de apartament – temperaturi scazute si umiditate mare

3 – Temperaturile ideale. In mediul lor natural, aceste plante traiesc in padurea copacilor inalti. Ei prospera in soare rece si filtrat. Azaleele, ca plante de interior, stau cel mai bine la temperaturi mai scazute, temperaturile ideale fiind in jur de 16-18 ° C. Temperaturile mai inalte vor ajuta, de asemenea, ca inflorirea sa dureze mai mult. Pastrati-le bine luminate, dar in afara soarelui direct.

4 – Umiditatea. Aceasta ar trebui sa fie cea mai mare preocupare in ingrijirea azaleelor de interior. Nu lasati planta sa se usuce. In timp ce udarea de sus poate oferi o ingrijire suficienta, azaleea de interior se bucura de un ghiveci mai mare si de dusuri ocazionale. Cand bulele se opresc, trageti-o afara si lasati-o sa se scurga. Indiferent ce faceti, nu lasati aceste plante sa se usuce.

5 – Fertilizarea. Pastrati-le ude, nu umede si nu fertilizati pana la inflorirea lor. In acest moment, vietile celor mai multe azalee ca plante de apartament se termina, pentru ca aici majoritatea oamenilor le arunca sau le planteaza in gradina de primavara pentru frunzele lor.

6 – Sfaturi pentru reinflorirea unei azalee de apartament. Poti sa cresti azaleea in interior si sa o ajuti sa reinfloreasca? Da. Nu este usor, dar merita incercat. Odata ce florile au disparut, dati plantei putina lumina si fertilizati-o cu un ingrasamant lichid universal la fiecare doua saptamani. Cand se incalzeste vremea, plantati ghiveciul in gradina sau in aer liber sau pastrati vasul intr-o zona semi-umbrita in interior sau afara.

Deoarece prefera sol usor acid, poate doriti sa utilizati un ingrasamant fabricat in acest scop. Formati planta in perioada de vara, reducand orice crestere rapida si mentinand-o bine udata. Aduceti-o inapoi in interior inainte de primul inghet de toamna. Acum incepe partea dificila. Intre inceputul lunii noiembrie si inceputul lunii ianuarie, azaleele de sera au nevoie de temperaturi cuprinse intre 4-10 ° C. O pivnita insorita, inchisa, dar neincalzita este perfecta, atata timp cat temperatura nu scade la inghet.

Acest lucru este esential pentru cresterea unei azalee ca planta de casa, deoarece florile sunt setate in timpul acestui timp de racire. Dati plantei suficienta apa pentru a o mentine, dar nu fiti prea generosi si nu fertilizati. Toate nutritiile de care are nevoie au fost stocate in frunze si fertilizarea acum va va oferi o crestere luxurianta fara flori.

In luna ianuarie, mutati planta in interior, dar ar trebui sa aiba, totusi, temperaturi in timpul noptii in jurul valorii de 16 ° C. In cateva saptamani, ar trebui sa inceapa inflorirea. Cresterea azaleei si obtinerea infloririi ei inca odata necesita timp si o planificare atenta, dar recompensa unor astfel de flori minunate merita efortul.

Yucca, planta de apartament cu efecte vindecatoare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...