Ingredientul care previne cancerul de san si colorectal si care ajuta in afectiunile tiroidiene

ingredientul-care-ajuta-in-prevenirea-cancerului-de-san-si-colorectal

Nasturtium officinale, denumit nasturel sau macris de balta, este o planta acvatica sau semi-acvatica. Iarba este in stransa legatura cu planta de mustar care impartaseste aroma lor intepatoare si piperata.

Cele mai importante beneficii

Elimina cancerigenii

Studiile arata ca extractul de nasturel ajuta la detoxifierea substantelor toxice si cancerigene care se gasesc in tigara si, de asemenea, au un impact negativ asupra sanatatii. Fumatorii au sanse mari de a face cancer pulmonar. Aportul de extract de nasturel impiedica fumatorii sa dezvolte cancerul si actioneaza un instrument excelent de combatere a cancerului. Studiul arata ca extractul de nasturel a redus activarea nicotinei cu aproximativ 7,7%.

Previne cancerul de san

Compusii gasiti in nasturel intervin in functia proteica „Factorul inductibil de hipoxie”, care joaca un rol vital in dezvoltarea cancerului. Cercetarile arata ca aportul de nasturel intrerupe calea care este asociata cu dezvoltarea cancerului. Studiul realizat pe pacientii cu cancer de san arata ca un aport de 80 de grame de nasturel ajuta la limitarea cresterii cancerului la femei.

Studiul arata ca compusul fitochimic gasit in planta sporeste puterea de aparare si protejeaza, de asemenea, celulele. Nasturelul are o cantitate mare de vitamina C, care ajuta la scaderea stresului oxidativ cauzat de cancer.

Cancer colorectal

Studiile au ajuns la concluziile ca aportul de folat in mod regulat ajuta la prevenirea cancerului colorectal. Acest lucru a fost observat cand folatul a fost administrat mai mult de 15 ani.

Afectiuni tiroidiene

Planta ofera efectul benefic si pozitiv asupra mentinerii sanatatii tiroidei. Nasturelul ajuta la scaderea productiei de hormoni tiroidieni si este considerata mai benefica atunci cand este consumata cruda. Pentru a mentine valoarea nutritiva, aceasta trebuie sa fie infuzata usor.

Previne afectiunile cardiovasculare

Plantele precum nasturelul ajuta la reducerea colesterolului LDL care ajuta la reducerea sanselor de afectiuni cardiovasculare, cum ar fi bolile cronice de inima si arterioscleroza. Iarba are, de asemenea, vitamina C, care actioneaza ca un antioxidant si reduce deteriorarea tesutului cardiac, care sunt cauza stresului oxidativ. Vitamina C joaca un rol activ in procesul de celule embrionare care se dezvolta in micocite cardiace si imbunatateste sanatatea inimii.

Oase puternice

Iarba este bogata in calciu, ceea ce ajuta la scaderea sanselor de osteoporoza. Calciul ajuta la construirea si repararea oaselor prin cresterea productiei de osteoblaste. Calciul este eficient atat pentru populatia tanara, cat si pentru cea imbatranita si ajuta la cresterea densitatii osoase. Detine cantitatea buna de folat, care este un nutrient vital pentru mentinerea densitatii osoase.

Continutul de folat din nasturel ii ofera deosebite proprietati

Contine folat

Folatul este un nutrient care are un rol vital in mentinerea sanatatii si prevenirea defectelor la nastere. Consumul de alcool ar putea afecta nivelul folatilor. Alimentele bogate in folat, cum ar fi nasturelul ajuta la prevenirea si tratarea unor afectiuni de sanatate.

Aportul de folat ajuta, de asemenea, la reducerea AVC, depresie, cancer colorectal, cancer de san, declin cognitiv, osteoporoza si defecte neuronale la bebelusi.

Activitate antidepresiva

Nivelul scazut de folat este cauza unui aport excesiv de alcool sau a unui aport dietetic scazut. Studiul arata ca un nivel scazut de folat creste sansele de depresie. De asemenea, afecteaza caile neurotransmitatorului sistemului nervos central care afecteaza productia de serotonina. Nasturelul actioneaza un supliment alimentar vital care ajuta la reducerea sanselor de depresie.

Sarcina sanatoasa

Folatul este vital pentru dezvoltarea embrionilor si diviziunea celulara. In plus, consumul de 400 mcg de folat in mod regulat de catre femeile insarcinate scade sansele de defecte ale tubului neural. Nasturelul are o cantitate mare de folat care ajuta la reducerea sanselor de deficienta de tub neural in timpul sarcinii.

Sanatate cognitiva

Folatul previne declinul cognitiv. Studiul arata ca aportul de 800 mcg de folat in mod regulat are un efect pozitiv asupra cognitiei, precum si o fluenta verbala extraordinara. Adaugarea de nasturel la dieta previne sansele de declin cognitiv, deoarece este bogat in folat.

Vitamina C

Vitamina C are capacitatea de a trata sistemele fiziologice si de a preveni bolile atunci cand este consumata in cantitate mare. Nasturelul este bogat in Vitamina C, contine mai multa decat portocalele, ceea ce ajuta la mentinerea cantitatii adecvate de Vitamina C in nivelurile de sange care are diverse beneficii pentru sanatate. De asemenea, ajuta la repararea tesuturilor creierului, scade sansele de deteriorare a celulelor sanguine si multe altele.

Sanatatea creierului

Vitamina C ajuta la prevenirea modificarilor cognitive, cum ar fi Alzheimer. Acesta ajuta la scaderea sangerarii in aparitia accidentului cerebral. Cei cu leziuni traumatice la nivelul capului au Vitamina C mai mica in sange. Studiile arata ca nasturelul previne deteriorarea si imbunatateste, de asemenea, functia creierului. Cantitatea mare de vitamina C ajuta la activitatile neuronale.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...