Infectia cu candidoza vaginala – ce este si cum se trateaza?

Statistic vorbind, toate femeile au suferit cel putin o data de infectia cu candidoza vaginala. Probabil si tu ai trecut prin asta si stii cat de suparatoare si stanjenitoare este situatia.

Totusi, ce este candidoza vaginala? Ei bine, candidoza vaginala reprezinta o infectie fungica ce produce iritatie, scurgere si mancarime intensa la nivelul vaginului si a vulvei si se manifesta prin urmatoarele simptome:

  • Mancarime si iritatie la nivelul vaginului si a vulvei
  • Senzatie de arsura, in special in timpul contactului sexual si in timpul urinarii
  • Edem vulvar
  • Durere si sensibilitate vaginala
  • Eruptie vaginala
  • Secretie vaginala apoasa
  • Scurgere vaginala groasa, de culoare alba, nemirositoare, cu aspect branzos

Un tratament candida eficient consta in administratrarea de ovule candida (anti candidoza) sub numele de Flugenil. Se recomanda cate un ovul pe zi timp de 15 zile pe perioada infectiei, iar in perioada de intretinere, un ovul de doua ori pe saptamana timp de 8 saptamani.

Flugenilul este o combinatie unica de substante active: Acid boric 600 mg si Dragocalm. Acidul boric reprezinta o alternativa eficienta la tratamentul oral de mentinere eficient in eliminarea simtomele candidozelor vaginale, iar Dragocalm este un antihistamic eficient si un antiinflamator local.

Tratamentul poate fi administrat femeilor insarcinate, cu acordul medicului, este de folos femeilor diabetice si poate fi folosit si in cazul infectiilor cu candida.

In cazul in care simptomele candidozei vaginale nu dispar in urma tratamentului cu ovule candida (anti candidoza) este recomandat consultul unui medic specialist. De asemenea, in cazul in care infectia reapare la interval de 2 luni se recomanda consultarea unui specialist.

Igiena intima este extrem de importanta pentru orice femeie. Desi de multe ori este privita de catre necunoscatori ca fiind o problema de natura sexuala, candidoza vaginala nu are intodeauna legatura ce acest aspect. Infectia poate fi cauzata de multi alti factori cum ar fi o igiena si o ingrijire a zonei necorepunzatoare, lenjeria nepotrivita, alimentatia saraca in vitamine sau un sistem imunitar scazut.

Anasonul, cel mai bun „medicament” pentru numeroase afectiuni digestive

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...