Idei de locuri de joaca pentru copii – Ce poti face cu un buget mic si multa imaginatie

Pentru parintii curajosi venim cu cateva idei de locuri de joaca pentru copii ce pot fi organizate chiar in curtea casei cu o investitie destul de mica, multa imaginatie si cu ceva indemanare.

Exista o multime de idei de locuri de joaca pentru copii care pot fi puse in practica daca dispui de putin spatiu, de putin timp liber si ceva indemanare. Bugetul nu este neaparat o problema, nu ai nevoie de multe materiale pentru ca nu faci o constructie complicata.

Va dam si noi cateva idei de locuri de joaca pentru copii, insa si cateva sfaturi despre ce ar trebui sa aveti in vedere daca va inhamati la un asemenea proiect. Cu siguranta, la sfarsit, bucuria celor mici este imposibil de masurat.

Idei de locuri de joaca pentru copii – Ce sa ai in vedere inainte sa te apuci de constructie

In primul rand, orice fel de loc de joaca intentionezi sa construiesti pentru cei mici, ai in vedere siguranta lor. In functie si de varsta celor care se vor juca in noul amplasament, ai grija sa nu existe colturi periculoase in care ei sa se poata accidenta, inaltimea la care se pot urca sa nu fie prea mare si in general riscurile sa fie cat mai reduse.

In al doilea rand, stabileste inca de la inceput un buget, macar si aproximativ, si incearca sa nu te intinzi prea tare intr-o investitie mare. Foloseste-ti imaginatia si foloseste-te de tot felul de materiale prime cum ar fi cauciucurile vechi care pot fi transformate oricand intr-un balansoar sau intr-o proba de alergare cu obstacole sau tot felul de alte lucruri.

Vei mai avea nevoie cu siguranta de lemn. Poti sa folosesti de la butuci pe post de scaunele pana la scanduri pentru constructie. Nu uita sa dai locului un aer vesel, foloseste vopsea cat mai colorat ca sa vopsesti totul.

In al treilea rand, alege cu grija si delimiteaza atent spatiul destinat celor mici. Eventual instaleaza chiar un gardulet. Daca locuiesti la casa si vei face locul de joaca in curte, nu iti recomandam sa fac langa locul de joaca o gradina de flori pentru ca s-ar putea sa te trezesti ca tufele vor fi distruse de mingea celor mici.

Idei de locuri de joaca pentru copii – Cele mai populare idei

Leaganul, balansoar sau hinta – e cel mai simplu de facut si toti ne-am bucurat in copilarie de un loc de joaca ce avea asa ceva. Daca ai in curte un copac sanatos poti incerca sa prinzi frangiile leaganului de una din crengile sale, dar pentru siguranta poti face chiar tu din 3 lemne un sistem de prindere a leaganului. Daca nu vrei sa-ti bati capul, se gasesc in magazine de specialitate sisteme complete foarte usor de instalat.

sfat naturist - idei de locuri de joaca pentru copii1

Tobogan – e poate putin mai greu de facut, insa si acesta poate fi cumparat la preturi foarte bune si e printre preferatele celor mici. Daca nu vreti sa va intindeti cu investitia, puteti cumpara doar rampa si construiti voi scarile si structura pe care trebuie sa se urce copiii.

sfat naturist - idei de locuri de joaca pentru copii2

Perete de escalada – E poate cel mai simplu de realizat, nu necesita mare investitie si e foarte apreciat. Pentru siguranta celor mici va recomandam sa il faceti de dimensiuni mici, poate chiar inclinat si cu multe prize pentru catarare

sfat naturist - idei de locuri de joaca pentru copii3

Trambulina – O ultima idee pe care v-o recomandam si care e cu siguranta extrem de populara pentru cei mici este trambulina. Gasiti in magazinele de specialitate o multie de tipuri de trambuline foarte usor de amplasat, de toate dimensiunile si mai ales gasiti o multime de modele cu protectie care va asigura ca nimeni nu o sa se raneasca.

sfat naturist - idei de locuri de joaca pentru copii4

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...