Graul germinat si proprietatile sale reintineritoare

In urma procesului de incoltire se remarca o crestere masiva a anumitor substabte hranitoare in structura semintelor de cereale. Aceasta face ca germenii de grau sa capete proprietati vitalizante si reintineritoare deosebite. 

Iata ce contine graul incoltit: fosfor (1050 mg %), magneziu (342 mg %), calciu (71 mg %), enzime, vitaminele A, B, E, K,D, PP, proteine, glucide, etc. Substantele din graul germinat face ca acesta sa fie eficient in cazurile de: imbatranire, imbatranire prematura, epuizare, tulburari legate de menopauza, diverse tulburari metabolice si endocrine in perioada pubertatii si cresterii copiilor (se foloseste cu moderatie).

Cititi si: Beneficiile taratelor de grau pentru piele

Cum se obtine graul germinat?

  • Se aleg boabele de grau cu atentie, apoi se spala bine. Se aleg boabe din grau integral, ci nu din arpacas;
  • Se lasa in apa rece plata sau de izvor timp de 12 ore;
  • Se strecoara apa, care poate fi consumata, fiind imbogatita cu substante minerale din cereale;
  • Se pun boabele pe o panza umeda, intr-o farfurie, acoperindu-le eventual cu o alta panza. Boabele nu trebuie sa stea in apa, ele trebuie sa fie usor umezite. Asadar, semintele de cereale trebuie udate zilnic;
  • Dupa 2-3 zile odata ce procesul de incoltire s-a declansat, se pot consuma boabele. Nu se recomanda sa se lasa ca acesti colti de grau sa creasca mai mult de 5 mm;
  • Fulgii din grau germinat pot fi utilizati ca adaos la supe, ciorbe sau salata de cruditati, pentru marirea valorii nutritive a acestora.

Atentie!!! A nu se confunda germenii cu mladitele proaspete de grau, care arata ca iarba si care sunt la fel de sanatoase.

Cititi si: Iarba de grau. Ce beneficii are si cum sa o plantezi singur acasa

Grau incoltit cu fructe si miere

Aveti nevoie de:

  • 100 gr grau incoltit,
  • 1 lingura miere,
  • aprox. 500 gr fructe proaspete,
  • 25-30 gr nuci macinate sau ulei de masline,
  • condimente (sofran, anason, seminte de marar).

Se marunteste graul incoltit cu ajutorul unui blender sau cu masina de tocat, apoi se amesteca cu mierea si cu fructele. Folositi numai fructe proaspete de sezon, precum capsunile, fragii, caisele, merele acrisoare, visine, cirese. Fructele se taie si ele marunt. Se adauga apoi nucile sau uleiul de masline pentru cei care nu pot consuma nuci si se mananca portia pe durata intregii zile.

Este recomandat in special in cazul: devitalizarii, oboselii, intarzierilor de crestere la copii, imbatranirii premature sau accelerate, epuizarii, surmenajului fizic sau nervos.

Atentie!!!

Aceasta combinatie simpla si foarte consistenta produce o energizare deosebita a intregului organism. Nu se recomanda sa fie consumata in cantitati mai mari decat cele de mai sus, pentru o persoana/ zi. De asemenea, nu este indicat sa fie consumat de femeile aflate la ciclul menstrual, deoarece acest aliment are calitati stimulatoare ale activitatii glandelor endocrine si poate duce la prelungirea menstruatiei.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...