Ginsengul, un bun remediu de primavara care intareste imunitatea

Ginsengul este o planta asiatica folosita de mii de ani in medicina traditionala, datorita beneficiilor miraculoase pe care le detine. Radacina ginsengului are forma unui corp uman, fiind numita si „radacina vietii”.

Specialistii afirma faptul ca ginsengul este un bun intaritor si energizant natural. Aceasta planta aromata are in compozitia sa numeroase vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B12, D3, E) si minerale (zinc, potasiu, fier si siliciu).

Ginsengul, un bun remediu de primavara care intareste imunitatea

Ginsengul imbunatateste sistemul imunitar. Se adauga 2 lingurite de radacina maruntita de ginseng intr-un litru de apa si apoi se acopera si se lasa la foc mic pana da in fiert. La final se lasa la infuzat timp de 15-20 minute si apoi se strecoara. Se bea un pahar dimineata si un pahar la pranz, de preferat dupa masa. Este recomandat ca acest tratament sa se tina cel mult 3 luni;

Ginsengul este adesea folosit ca tonic general, pentru a imbu­natati capaci­ta­tea fizica si intelectuala, in caz de obo­sea­la, de epuizare, de tulbu­rari de con­cen­­trare si in timpul perioadelor de con­va­les­cen­ta. Se recomanda rada­cini­le cu varsta de 4-7 ani, acestea pastrand mai bine principiile active. Este recomandat, in special, sportivilor de performanta, care au nevoie sa se recupereze rapid, in caz de oboseala intensa sau de stres. Pen­tru o actiune intensa, este recomandat sa se consume pulbere de ginseng, luat in doze de 500 mg/zi, combinat cu ceai sau miere.

Atentie! Ginsengul este contraindicat in sarcina sau in timpul alap­tarii, copiilor sub 18 ani, celor cu hipertensiune arteriala.

Vezi si:

Ceaiuri care ajuta la concentrare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...