23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Gastrita. Tratamente naturiste recomandate de specialisti

Gastrita este o inflamatie a mucoasei gastrice care duce la aparitia unor leziuni ce pot avea o evolutie variabila, de la autocicatrizare pana la complicatii grave cum ar fi hemoragie, perforatie sau ulcer.

Principalele simptome ale gastritei sunt:

  • dureri in capul pieptului (care apar, de regula, dupa mesele mai condimentate sau mai greu digerabile)
  • senzatie de balonare
  • greata
  • migrene
  • ameteala
  • senzatia de „arsura“ in stomac
  • diaree

De regula, cauzele care duc la aparitia gastritei sunt provocate de stres, consumul exagerat de alcool, infectii ale tractului gastro-intestinal (gastroenterita), medicamentele analgezice, infectia cu Helicobacter pylori si intoxicatiile alimentare.

Pentru a scapa de toate aceste simptome neplacute, dr. Jean-Claude Houdret, un reputat fitoterapeut, ne recomanda unul dintre tratamentele de mai jos.

Gastrita. Tratamente naturiste

-Infuzie de busuioc (30 g planta), maghiran (30 g frunze si flori), salcam (40 g). Puneti 20 g de amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Decoct de in (40 g seminte), chimen (60 g seminte). Puneti 20 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 3 minute, lasati la infuzat alte 10, strecurati. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Gelule (pastile gelatinoase) de melisa sau izma. Luati doua gelule, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la amelioare.

-Ulei esential de iarba lamaioasa (3 picaturi). Luati-l dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la ameliorare.

Ca o completare la tratamentul de mai sus, puteti lua dimineata, pe stomacul gol, o doza de zinc, cat timp este necesar. De asemenea, aveti grija sa nu faceti abuz de condimente acide (castraveciori in otet, de exemplu).

Cititi si:

Zeama de varza murata, cel mai bun leac in caz de gastrita, pietre la rinichi si giardioza.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole