Fursecuri cu lavanda. Reteta

Astazi, ne-am gandit sa va delectam papilele gustative cu o reteta delicioasa de fursecuri cu lavanda. Acestea merg perfect alaturi de o cafea sau o ceasca cu ceai cald.

Reteta este foarte simpla si cu un parfum delicat de lavanda. Iata cum se prepara:

Fursecuri cu lavanda – Reteta

Ingrediente

  • 190 g unt la temperatura camerei
  • 80 g zahar tos sau 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 1 lingurita mica cu praf de copt
  • 4-5 linguri de flori de lavanda maruntite
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol mare se adauga untul, zaharul si esenta de vanilie. Se mixeaza bine, dupa care se adauga si oul. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa si omogena. Apoi, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si florile de lavanda si se incorporeaza.

Se pune aluatul in folie si da la rece pentru circa 30 minute.

Inainte de a scoate aluatul din frigider, cuptorul trebuie preincalzit la 200 grade. Apoi, se pune aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si se framanta usor pana se obtine o bila de aluat compacta, de consistenta plastelinei. Se intindem o foaie nu foarte groasa si cu ajutorul unei forme se decupeaza fursecurile. Se asaza in tava si se coc timp de 10-15 minute.

Fursecurile se rumenesc foarte putin pe fund. Fursecurile vor fi usor crocante la exterior dupa coacere, dar dupa 24 ore devin moi si fragede.

Pot fi servite ca atare, pudrate cu zahar sau glazurate.

Pentru a nu se intari, fursecurile se depoziteaza in cutii speciale, inchise etans.

Sursa foto: flowerstofragrance.com

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...