5.5 C
București
luni, decembrie 2, 2024

Fructele acai. De ce sunt considerate de catre oamenii de stiinta un „superaliment”

Numele acai reprezinta versiune englezeasca a unui termen indigen din America de Sud ce inseamna „fruct care plange sau scoate apa” si se pronunta „asai”. Fructele acai erau consumate de brazilieni inca de acum cateva sute de ani deoarece le proteja organismul impotriva anumitor bolilor si a procesului de imbatranire.

Acai este declarat, pe buna dreptate, un „superaliment”. Cercetarile recente au aratat faptul ca aceste fructe, in comparatie cu laptele proaspat de vaca, contin de 3 ori mai multe lipide, de 118 ori mai mult fier, de 7 ori mai multi carbohidrati, cu 50% mai mult fosfor, de 8 ori mai multa vitamina C,  aproximativ aceleasi cantitati de proteine si calciu, contin de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si sunt bogate in acizi grasi esentiali – omega 3, omega 6 si omega 9.

Iata mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale fructelor acai:

-Fructele acai au efecte anti-imbatranire

Antioxidantii din compozitia lor au rolul de a incetini procesul de imbatranire. Oxidarea, desi este un proces important, ce contrbuie la mentinerea echilibrului natural al organismului, este responsabila de imbatranire si de distrugerea celulelor. In acest fel, prin consumul de fructe de acai putem preveni imbatranirea corpului atat la interior cat si in exterior.

-Fructele acai sunt recomandate in curele de slabire

Aceste fructe ajuta in procesul de slabire, datorita continutului mare de fibre si nivelului ridicat de acizi Omega 3, Omega 6 si Omega 9 si reusesc sa elimine toxinele din organism si scad senzatia de foame. De asemenea, o dieta cu fructe acai va creste si nivelul de energie. Se consuma sub for­ma de suc, pulbere, piure, capsule sau fructe ca atare.

-Consumul regulat de fructe acai conduce la intarirea sistemului imunitar

Pana la punctul in care organismul reuseste sa se apere singur impotriva bolilor si a infectiilor. Antioxidantii si acizii grasi esentiali lupta impotriva bacteriilor si infectiilor virale. De asemenea, oamenii de stiinta de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro au demonstrat ca extractul de acai ajuta in lupta impotriva infectiilor virale si parazitice.s

-Fructele acai intaresc inima si reduce nivelul colesterolului din sange

Cercetarile arata ca aceste fructe contin cantitati mari de antocianine, un antioxidant vegetal care reduce nivelul colesterolului in sange cu pana 15 %. De asemenea, fructele acai sunt bogate in steroli vegetali care au efect protector asupra celulelor inimii, prevenind formarea de cheaguri de sange, imbunatatind circulatia sanguina.

-Studiile recente au aratat ca fructele acai pot lupta impotriva cancerului

Un studiu publicat de „Jurnalul de Chimie Agroalimentara” a descoperit ca polifenolii extrasi din fructele de acai pot reduce inmultirea celulelor de cancer cu pana la 56-86%. Se crede ca fitochimicalele acaiului pot opri procesul de carcinogeneza la nivel molecular, in acest fel ucigand celulele canceroase inainte sa se multiplice.

-Consumul regulat de acai ajuta la imbunatatirea vederii

Cercetarile recente au demosntrat ca aceste rezultate uimitoare se datoreaza unui antioxidant puternic numit anthocyanins.

-Fructele acai ajuta digestia

Aceste fructe sunt foarte bogate in enzime si alti nutrienti, absolut necesari organismului ,ce ajuta corpul in procesul de digestie.

-Fructele acai sunt indicate in perioadele de stres, nervozitate si insomnie

Prin continutul sau de aminoacizi, aceste fructe conduc la relaxarea muschiului si implicit la un somn bun si relaxant. De asemenea, contin si vitamina B, ce ajuta la reglarea serotonilor produsi de creierul uman.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole