19.5 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Fosforul natural. De ce este important pentru sananatea noastra

Fosforul natural – Fosforul este un mineral care se gaseste in organismul uman si care este extrem de util pentru ca organismul nostru sa functioneze normal. O mare parte a fosforului se gaseste in organism sub forma de fosfat, din care 85% este prezent in oase.

Concentratiile de fosfor prea mari sau prea reduse pot duce la aparitia unor complicatii.

Iata care sunt simptomele deficientei de fosfor

O carenta de fosfor produce anemie, lipsa poftei de mancare, apatie, oboseala, oase slabe si disconfort in articulatiile corpului, slabirea sistemului imunitar, amortirea extremitatilor, mers greoi, carii dentare, rahitism, amorteala si anxietate. Totodata, persoanele cu un risc mare de carenta de fosfor sunt alcoolicii, diabeticii si anorexicii, iar dietele bogate in fructoza pot produce, de asemenea, scaderea nivelului de fosfor din organism.

Doza zilnica recomandata de fosfor mg/zi
Vârstă Bărbaţi Femei Sarcină Alăptare
0-6 luni 100 100
7-12 luni 275 275
1-3 ani 460 460
4-8 ani 500 500
9-13 ani 1250 1250
14-18 ani 1250 1250 1250 1250
19 + 700 700 700 700

Iata care sunt simptomele excesului de fosfor:

O cantitate prea mare de fosfor poate duce la calcifierea tesuturilor moi, in special a rinichilor. Rinichii sunt foarte eficienti in eliminarea fosforului in exces, iar depozitele de fosfat se produc de obicei doar in cazul persoanelor ce sufera de afectiuni renale.

Iata de ce este fosforul important pentru sananatea noastra:

Fosforul este considerat ca fiind al doilea cel mai important element atunci cand vine vorba de mentinerea sanatatii si a integritatii oaselor, dupa calciu. Totodata, fosforul este benefic si pentru creier, rinichi, inima, sange si este indispensabil pentru copii, in perioada de crestere. Intra AICI pentru a afla ce alimente contin fosfor.

-Fosforul ajuta la intarirea oaselor si a dintilor. Acest mineral este vital pentru procesul de crestere si mentinere a sanatatii oaselor si a dintilor. Trebuie stiut ca fosforul functioneaza in asociere cu calciul pentru oase puternice, care pot rezista la uzura normala.

-Fosforul ajuta la buna functionare a creierului. Fosforul este responsabil pentru functiile importante ale acestui organ. Nivelele corespunzatoare de fosfor garanteaza buna functionare a creierului si cresterea si dezvoltarea cognitiva.

-Fosforul ajuta la formarea de proteine, pentru a asigura o crestere adecvata a celulelor.

-Fosforul contribuie la procesul de reparare si intretinere a diferitelor celule ale corpului care sufera de uzura zilnica.

-Fosforul are capacitatea de a elimina slabiciunea musculara, amorteala, oboseala si alte afectiuni similare. De asemenea, se pare si slabiciunea sexuala poate fi tratata prin suplimentarea cu fosfor, astfel incit probleme precum pierderea libidoului, frigiditatea, impotenta si motilitatea spermatozoizilor pot fi diminuate.

-Fosforul stimuleaza digestia, eliminand aparitia constipatiei si a diareei. Fosforul tonifica sistemul digestiv pentru miscari normale si sanatoase ale intestinului, iar acest lucru ajuta si la sporirea sanatatii sistemului digestiv si a rinichilor.

-Fosforul este vital pentru reglarea echilibrului hormonilor. Fosforul face acest lucru prin interactiunea directa cu glandele endocrine ale corpului si ajuta la reglarea crearii si eliberarii hormonilor.

-Fosforul asigura eliberarea corespunzatoare a deseurilor din rinichi prin procesul de urinare si excretie. Prin cresterea cantitatii si a frecventei urinarii, organismul poate sa echilibreze nivelurile de acid uric, saruri in exces, apa si chiar grasimi, deoarece urina este de obicei aproximativ 4% grasime. Fosforul incurajeaza echilibrul sanatos al tuturor lichidelor si materialelor eliminate din organism, ajutand astfel intregul organism sa ramina sanatos si fara toxine, relateaza organicfacts.net.

 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole