Flori care trebuie protejate de inghet. Cand vremea o ia razna

Exista momente cand vremea este imprevizibila, mai ales primavara. Tocmai de aceea este bine sa luam masuri daca am apucat sa plantam flori in gradina. Chiar daca bulbii sunt rezistenti la zapada si inghet, odata ce au inflorit, florile de lalea, narcisa sau ghiocel pot sa moara daca vremea o ia razna. Iata, mai jos, o lista cu flori care trebuie protejate de inghet.

Flori care trebuie protejate de inghet – daca au inflorit, chiar si bulbii rezistenti la inghet pot fi distrusi

De cele mai multe ori preventia este cea mai buna solutie pentru o gradina superba primavara. De multe ori o planta va supravietui inghetului, dar acelasi inghet poate distruge orice muguri de flori care au aparut, astfel incat in zonele unde se pot produce geruri de primavara tarzii, ar trebui sa alegeti soiuri de plante care infloresc mai tarziu, pe principiul mai bine sa previ, decat sa tratezi.

O alta modalitate de a evita distrugerea gradinii de flori cand vremea o ia razna este sa plantati speciile de plante mai delicate pe teren mai inalt sau pe pante unde aerul rece va trece in jurul plantelor. Orice zona inclinata este mult mai putin predispusa la inghet, deoarece aerul rece nu se poate situa la fel de usor.

Mai mult, conditionati-va plantele sa reziste la temperaturi scazute prin intreruperea fertilizarii la inceputul lunii septembrie, astfel incat sa nu apara frunze noi in instalatie atunci cand ajung la temperaturile scazute. Frunzele mai vechi sunt mult mai dure si mai capabile sa supravietuiasca unui inghet.

Flori care trebuie protejate de inghet – Metode de a proteja florile de inghet

1- Udati gradina cu atentie inainte de caderea noptii. Solul va elibera umezeala in aerul din jurul plantelor in timpul noptii, mentinand aerul mai cald. Chiar si o usoara briza va impiedica pastrarea aerului rece in apropierea solului in timpul noptii.
2 – Puteti contribui la dispensarea inghetului prin formarea artificiala a unei brize de aer cu ajutorul unui ventilator electric. Asigurati-va ca protejati ventilatorul si toate conexiunile electrice de apa.
3 – Acoperiti florile inainte de lasarea serii! Construiti un cadru simplu in jurul plantei sau randului de plante. Apoi acoperiti cu ziar, carton, prelate, placi de lemn sau orice alt material usor peste cadru pentru a crea un cort. Daca nu aveti timp sa creati un cadru, puneti cortul de protectie direct pe planta. Acest lucru va ajuta la incetinirea pierderii de caldura care se ridica din frunzis si de la sol. Indepartati capacul dimineața, odata ce inghetul a trecut, pentru a lasa lumina si aerul proaspat sa intre si pentru a preveni supraincalzirea de la razele de soare.
4 – Pentru plantele individuale mai mici puteti folosi borcane de sticla, sticle de lapte cu partea inferioara indepartata, cupe de hartie ca capcane de caldura. Nu uitati sa scoateti aceste capace dimineata.
5 – Daca nu reusiti sa mutati plantele de ghiveci in interior sau sub acoperire amintiti-va sa infasurati vasul in panza  sau pur si simplu sa ingropati vasul in sol pentru protejarea frunzelor.

Protejarea magnoliei de inghet. Cum ai grija de pomisor pe vreme rea

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...