Flori care se planteaza in martie. Frumuseti de primavara

Martie este o luna dificila pentru gradinarit din cauza schimbarilor de temperatura si nestiind daca vremea va fi suficient de calda pentru ca plantele sa supravietuiasca, devine putin riscant. Un alt factor important in plantarea florilor din luna martie este inghetul, deoarece plantele in aer liber ar trebui sa fie plantate doar daca este sigur ca  inghetul a trecut pentru acest sezon. Iata, asadar, o lista cu flori care se planteaza in martie:

Flori care se planteaza in martie – iubitul ghiocel, dar si frumoasele branduse

Brandusele si ghioceii. Brandusa este o planta populara care va creste de la sfarsitul lunii februarie pana la inceputul lunii martie. Florile branduselor au flori mici in forma de ceasca. Ghioceii sunt vazute ca primele semne de primavara, dar unele tipuri de ghiocei pot fi plantate ca bulbi in primavara cu inflorire in toamna.

branduse

ghiocei

Crini, narcise si lalelele. Crinii, narcisele si lalelele pot sa creasca si sa infloreasca in primavara. Aceste flori sunt cultivate din bulbi si pot fi plantate si replanificate in martie.

narcise si lalele

Trandafiri. Martie este un moment perfect pentru a planta trandafiri, iar trandafirii crescuti pot fi de asemenea taiati in primavara.

Trandafiri

Panselutele. Este una dintre cele mai bune flori pentru a fi plantate in primavara pentru containere de sezon devreme si ghiveciuri de ferestre, savurand gama larga de culori ale petalelor la fel de mult ca florile inaltatoare vesele.

Panselute

Flori care se planteaza in martie – flori pentru gradini de primavara superbe

Sanguinaria. Aceasta floare de primăvara erbacee isi face aparitia in martie, avand superbe flori albe care dureaza pana la sfarsitul primaverii. Este una dintre cele mai bune flori de plantat in primavara si se potriveste excelent fie pentru o gradina umbrita, fie intr-o zona de padure.

Sanguinaria

Deditel de padure sau Anemona de zapada. Parfumate si festive, clusterele stralucitoare ale anemonei de zapada merg extraordinar de bine chiar si intr-o gradina de primavara care este umbroasa pe alocuri. Bonus: Odata ce temperaturile mai scazute ale toamnei ajung, planta incepe sa infloreasca din nou, oferind astfel un al doilea spectacol de flori in gradina.

Deditel de padure

Anemona de zapada

Eranthis hyemalis. In cazul in care zapada s-a topit, puteti fi siguri ca aconitul de iarna este gata sa izbucneasca din gradina de primavara. Timpul de crestere este limitat – planta moare din nou dupa o primavara de tranzitie pana la vara – dar florile ei frumoase, deschise se descurca de minune intr-o gradina impadurita. Vezi si: Soiuri de zambile. De cate feluri pot fi plantele-simbol ale lunii martie

floare de primavara - Eranthis hyemalis

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...