Exercitii pentru coloana cu mingea. Ce sa faci ca sa te simti mai bine

Miscarea este una dintre cele mai importante remedii ieftine si naturale. Durerile de spate sau de coloana pot disparea cu exercitii simple, dar regulate, cu ajutorul mingii medicinale sau fitball. Special creata pentru durerile de coloana, aceasta minge ne ajuta sa ne pastram elasticitatea si santatea coloanei. Iata exercitii pentru coloana cu mingea.

Exercitii pentru coloana cu mingea – scapa de dureri rapid si usor

Initial, fitball a fost folosita in fizioterapie de catre elvetieni prima oara, pentru a ajuta copiii cu probleme neurologice. Exercitiile cu aceasta minge imbunatatesc flexibilitatea, intaresc rezistenta coloanei vertebrale si muschilor spatelui si coapselor. Oricum, inainte de a incepe sa folositi mingea, este de preferat sa discutati cu un medic specialist.

Aceste exercitii pot fi executate foarte simplu, impreuna cu alti membri ai familiei, copiii se pot distra copios si pot invata sa se relaxeze si sa exerseze in mod regulat pentur mentinerea sanatatii. Chiar daca nu resimtim aceste dureri, cu timpul ele se instaleaza treptat, din cauza sedentarismului, supraponderalitatii si a lipsei de energie din cauza unei diete sarace in nutrienti.

Ceea ce este interesant este ca pana si femeile insarcinate, care resimt durerile de spate mai puternic, pot exersa cu ajutorul fitball-ului, cu acordul medicului si cu mare grija, evident.

Exercitii pentru coloana cu mingea – alterneaza exercitiile pentru eficienta mai mare

Execitiu pentru durerea lombara. Se sta asezat pe spate, cu genunchii indoiti si pulpele pe minge. Se intinde si se ridica usor cateun picior, in timp ce se incordeaza atat muschii piciorului, cat si muschii abdominali. Se mentine sus vreme de 20 de secunde, apoi se repeta de 5 ori pentru fiecare picior.

Se aseaza abdomenul pe mingea de exercitii, pana ce atingeti solul cu mainile. Se ridica incet picioarele si se pastreaza pozitia timp de 5 secunde. Se fac 10 repetari in 2-3 serii. Se incepe cu o serie si se ajunge la 3 serii.

Se sta cu zona abdomenului pe minge, iar cu ajutorul mainilor se merge pana cand aceasta ajunge sub picioare. Cand ati ajuns, se ridica alternativ mainile deasupra capului. Se mai poate sa ridicati ambele maini. Acest exercitiu este pentru cei usor avansati, dar este foarte eficient.

Se sta sprijinit cu spatele pe minge, cu mainile sub ceafa. Se atinge cotul cu piciorul opus. Se fac 10 repetari in 2-3 serii.

Se sta culcat pe sol cu picioarele sprijinite pe minge la 90 de grade. Se impinge lent mingea pana cand se intind picioarele. Se fac 5-10 repetari in 2-3 serii.

Se sta pe minge cu palmele si varfurile picioarelor pe sol. Palmele raman acolo, in timp ce picioarele se ridica usor. 10 repetari in 2-3 serii.

Ce pot anunta durerile de spate si de coloana. Semnele pe care sa le urmaresti

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...