Este bine sa purtati un corset pentru slabire?

De-a lungul anilor corsetele s-au diversificat ca tipologie, incat acum vorbim despre acestea ca fiind si utile in programul de slabit si remodelare corporala. Acestea au un scop practic si pot fi chiar confortabil de purtat. Insa trebuie sa fie alese corespunzator.

Despre cat de bine si util este sa fie utilizat un corset pentru slabire multe dintre doamne si domnisoare au curiozitati. Exista variante special concepute pentru modelare corporala, fabricate in mod special in Columbia. Astfel de optiuni pot fi usor de gasit in eshop-uri precum Clessidra si au un pret chiar prietenos.

Cand si cum alegi si porti un corset pentru slabire

Corsetul poate avea efect in procesul de slabire prin actiunea sa termica. Concret, este realizat din materiale care favorizeaza transpiratia si astfel este eliminat si excesul de apa, iar zona abdominala este lucrata chiar si in repaus. Este ideal a fi purtat in timpul exercitiilor fizice, pentru ca amplifica deci efectul sportului. Insa chiar si cand nu esti in sala de forta un astfel de corset continua sa aiba o mica contributie asupra modelarii corporale.

Exista variante cu un grad de compresie ridicat, numite agressive, acestea fiind recomandate a fi purtate pe perioade scurte de timp. De altfel un corset poate fi purtat si in timpul mesei, dar nu pe timpul noptii. In functie si de gradul de compresie, poate fi insa purtat pe toata durata zilei.

Atentie si la marime! Atunci cand este ales un astfel de corset doritoarea trebuie sa aiba in vedere reala sa dimensiune la zona abdominala. Este de preferat sa fie consultat tabelul de marimi, pentru ca o marime mai mica nu va face sa pierzi mai rapid cativa centimetri din talie, ci va fi un real disconfort.

Pentru mame, corsete postnatale pentru a slabi

Exista si variantele de corsete postnatale, ideale pentru a le ajuta pe proaspetele mamici sa slabeasca, in sensul in care sa ajute la retractia uterului, la aplatizarea abdomenului. Cele care au trecut printr-o operatie de cezariana trebuie sa opteze pentru un astfel de corset tinand cont si de parerea medicala. Gradul de compresie nu trebuie sa fie unul mare.

Dual in functiile pe care le indeplineste, caci  un corset mai intai de toate aplatizeaza si mai apoi ajuta la remodelare corporala, un astfel de produs este la indemana oricui. Atentie insa la calitate. Neindoielnic sunt variante ieftine, insa care nu va ajuta, aparte de faptul ca strange zona abdominala.

Adevaratele corsete pentru slabit sunt atent lucrate, unele au cusaturi invizibile, pentru a fi purtate pe sub haine fara sa tradeze existenta lor. Au sistem de inchidere sigur, de exemplu de tip mos si baba, in trei randuri, ajustabil pe masura ce sunt pierduti cativa centimetri in talie. Sunt create din materiale care nu absorb mirosuri, lasa pielea sa respire in acelasi timp. Cele de la clessidra.ro sunt de acest gen.

Totul in exces face rau, insa moderatia nu a afectat vreodata. Asadar, un corset pentru slabire poate fi o metoda buna, daca este ales din randul celor special concepute in acest sens.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...