6.3 C
București
luni, martie 11, 2024

Emotivitatea. Sfaturi numai bune de urmat

Emotivitatea se refera la o traire intensa, caracterizata printr-o stare de sensibilitate si afectivitate crescuta. Aceste stari sunt declansate de anumiti factori externi sau interni, care influenteaza puternic starea mentala.

Totusi, trebuie sa stii ca nu este neaparat un lucru rau sa fii o persoana emotiva, sensibila, dar sunt si cazuri in care acest lucru se poate intoarce impotriva ta.

Gandurile negative, teama de diferite reactii, toate acestea pot duce la anxietate, ticuri, balbaieli, transpiratii si te pot face sa ratezi momente importante din viata ta. Vezi si articolul: Ceaiul de hibiscus este bun pentru starile de anxietate si pentru scaderea hipertensiunii

In astfel de cazuri este utila psihoterapia, dar trebuie sa stii ca aceste stari nu pot fi indepartate dintr-o data, ci trebuie sa inveti anumite tehnici de relaxare pe care sa le folosesti inainte de a se confrunta cu situatii de stres, sa iti gasesti cumva echilibrul interior.

Pe langa terapie, mai poti atenua aceste stari si cu cateva remedii naturale. Iata cateva dintre ele:

-Remedii cu uleiurile esentiale pentru ameliorarea emotivitatii

Uleiurile esentiale sunt obtinute din florile, frunzele, semintele si fructele plantelor si, in multe cazuri, acestea si-au divedit eficienta in multe afectiuni. Acestea sunt bine asimilate de organism, dar trebuie folosite cu prudente, deoarece sunt foarte concentrate.

Astfel, uleiurile esentiale si-au dovedit eficienta si in ceea ce priveste emotivitatea. Pentru a-ti stapani mai bine emotiile, este indicat sa se puna pe un cub de zahar o picatura de ulei esential de menta si o picatura de ulei esential de dafin. De asemenea, acestea merg aplicate si la nivelul incheieturilor sau la nivelul plexului solar.

In aromaterapie, poti folosi si ulei esential de lavanda sau ulei esential de trandafir (cate 3 picaturi in difuzor).

Remediu cu plante:

-Ceai de hamei: in 200 ml de apa clocotita se adauga 1 lingurita de planta si se lasa la infuzat 3 minute, apoi se strecoara. Se bea seara, inainte de culcare.

-Ceai combinat: in 250 ml apa clocotita se adauga 1 lingurita dintr-un amestec de sunatoare, tei si paducel (in parti egale). Se lasa la infuzat 3-5 minute, apoi se strecoara. Se beau cate 3 cani pe zi, inainte de mesele principale.

Sfat! Nu uita ca fara emotii, viata noastra ar fi lipsita de sens, iar surprizele nu ar avea niciun farmec.

Vezi si: Remedii cu extracte din plante pentru astenii de toamna

Vezi si: Sincopa – Tratamente naturiste care previn starile de lesin

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole