18.9 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Dulceata de nuci verzi. 2 retete traditionale

Nucile verzi au o multime de vitamine si minerale, care protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, scad nivelul colesterolului si intaresc sistemul imunitar. Totodata, nucile verzi sunt excelente pentru dulceata incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana la sfarsitul lunii iulie. De aceea, ne-am gandit sa va aratam 2 retete traditionale cu Dulceata de nuci verzi.

Folositi nuci mai mari, deoarece scad mult la fiert. Nucile verzi contin multa vitamina C si sunt o sursa de zinc, seleniu, calciu, fier, potasiu.

Nucile verzi sunt recomandate in multe afectiuni, precum: infertilitate, osteoporoza, anxietate, stres, problemele stomacului, negi.

Se stie ca nucile verzi sunt excelente pentru memorie si pentru cei care sunt epuizati psihic, pentru echilibrarea sistemului nervos. Fiind bogate in zinc, nucile verzi sunt excelente pentru intarzierile in crestere,.

Cojile verzi care invelesc fructele sunt foarte bogate in iod si taninuri, avand efecte antiinfectioase, depurative si stimulatoare ale activitatii tiroidei.

Cojile verzi de nuca au un puternic efect depurativ, favorizand mobilizarea si eliminarea toxinelor din organism, fiind un remediu excelent in caz de reumatism si guta. Se face o cura cu extract hidroalcoolic (tinctura) de coji de nuca, din care se iau cate 2 lingurite diluate in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi, timp de 1 luna. Vezi si: Beneficiile nucilor pecan, nucile pentru o inima sanatoasa

Tinctura se prepara astfel: se pun intr-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de coji verzi de nuca, peste care se adauga 500 ml alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat 2 saptamani, intr-un loc calduros, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare.

Cojile verzi de nuca au un efect puternic antiinfectios, eliminand diareea si infectiile intestinale. Pentru inceput, se bea 1 litru de decoct combinat de coji verzi de nuca. Dupa eliminarea materiilor nocive din intestin, se recomanda administrarea unui astringent puternic, adica decoctul obtinut din axul nucilor.

Reteta dulceata de nuci verzi varianta 1

Ingrediente:

  • 200 de grame de nuci verzi
  • zeama de la o lamaie
  • 900 de grame de zahar
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 lamaie taiata felii

Instructiuni: Nucile se lasa timp de 12 ore intr-un vas cu apa si zeama de la lamaie. Apa trebuie schimbata de 3-4 ori in acest timp. Nucile se decojesc cu ajutorul manusilor, apoi se pun direct in apa.

Nucile se pun pe un prosop sa se scurga, iar apa si zaharul se pun la fiert pana se formeaza siropul. Apoi, se adauga nucile si feliile de lamaie si se fierb impreuna 1 ora jumatate. Se elimina spuma care se formeaza din cand in cand. La final, se adauga scortisoara si se mai fierbe 5 minute. Dulceata fierbinte se pune in borcanele sterile, se pun capacele, apoi se intorc cu susul in jos pentru 15 minute. Se pastreaza apoi la loc ferit de lumina.

Reteta dulceata de nuci verzi varianta 2

Ingrediente:

  • 1,5 kg de nuci verzi proaspat culese
  • 1 kg de zahar
  • 600 ml de apa de izvor
  • 2 lamai
  • miez de nuci uscate
  • arome: vanilie, scortisoara, cardamom, cuisoare

Instructiuni: Nucile proaspete, culese direct din pom se decojesc si apoi se pun in apa cu putina sare de lamaie. Se lasa cat mai mult timp pentru ca nucile sa isi elimine gustul amar.

Dupa acest timp, nucile se lasa la zvantat pe prosop. Apa si zaharul se pun pe foc in acest timp pana la formarea siropului, adica pana se topeste zaharul. Apoi, puteti pune nucile si feliile de la cele doua lamai. Se lasa la foc mic pana ce siropul este bine intarit, minimum o ora.

La final, adaugati aromele preferate si miezul de la nucile uscate, lasati 5 minute sa se amestece aromele, apoi inchideti focul si puneti dulceata direct in borcane.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole