Dulceata de mere cu ghimbir. Reteta

Cele mai bune dulciuri de iarna sunt cu siguranta gemurile de fructe preparate toamna, iar pentru si mai multa aroma, se pot adauga si mirodenii cu proprietati medicinale, ca de exemplu ghimbirul si scortisoara.

Ghimbirul este cu siguranta vedeta acestei retete, care pe langa gustul deosebit pe care il confera este si un remediu excelent care fortifica imunitatea si previne multe boli.

Iata, mai jos, reteta unui preparat usor de realizat, dar deosebit de gustos.

Dulceata de mere cu ghimbir – Reteta

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1,2 kg de mere
  • 1 kg de zahar gelifiant (sau un ajutor de gelifiere echivalent)
  • ½ tubercul de ghimbir
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 portocale
  • putin rom

Preparare:

Pentru inceput, merele se spala bine si se dau pe razatoare. Se pot lasa merele cu tot cu coaja. Chiar daca dulceata nu mai contine vitamine din cauza fierberii, pectina este continuta in coaja, ceea ce inseamna ca necesita mai putin gelifiant ca de obicei.

Ghimbirul se curata si se rade, portocalele se storc si sucul se adauga impreuna cu ghimbirul la merele rase. Se adauga batonul de scortisoara si ingredientele se fierb impreuna, se adauga zaharul, iar la final se adauga putin rom.

Dulceata fierbinte se pune in borcane sterile. Dupa ce se racesc complet, se  depoziteaza intr-un loc intunecat si racoros.

Pofta buna!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...