Dulceata de mere cu ghimbir – Reteta
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1,2 kg de mere
- 1 kg de zahar gelifiant (sau un ajutor de gelifiere echivalent)
- ½ tubercul de ghimbir
- 1 baton de scortisoara
- 2 portocale
- putin rom
Preparare:
Pentru inceput, merele se spala bine si se dau pe razatoare. Se pot lasa merele cu tot cu coaja. Chiar daca dulceata nu mai contine vitamine din cauza fierberii, pectina este continuta in coaja, ceea ce inseamna ca necesita mai putin gelifiant ca de obicei.
Ghimbirul se curata si se rade, portocalele se storc si sucul se adauga impreuna cu ghimbirul la merele rase. Se adauga batonul de scortisoara si ingredientele se fierb impreuna, se adauga zaharul, iar la final se adauga putin rom.
Dulceata fierbinte se pune in borcane sterile. Dupa ce se racesc complet, se depoziteaza intr-un loc intunecat si racoros.
Pofta buna!
Ce se intampla cu corpul tau daca mananci timp de 1 luna ghimbir?