Doi batrani care erau de 73 de ani impreuna au murit la 6 ore diferenta, de coronavirus

cuplu-73-ani

O poveste de dragoste incredibila, s-a terminat tragic din cauza pandemiei. Un cuplu in varsta a sfarsit tragic dupa ce a contactat virusul, acestia s-au tinut de mana pana la sfarsit.

Cuplu de peste 90 de ani impreuna si la moarte

Wilford Kepler a cunoscut-o pe Mary, dragostea vietii sale, inca de la sfarsitul anilor 30. Wilford a plecat sa slujeasca in cel de-al Doilea Razboi Mondial inainte de absolvire, iar in timp ce era detasat, el si Mary si-au pastrat dragostea in viata. S-au casatorit cand s-a intors acasa in Statele Unite in 1946, informeaza littlethings.com.

Cuplul si-a petrecut viata impreuna in Wisconsin – urmatorii 73 de ani – crescand o familie si fiind lipiciul care a tinut generatiile impreuna. In aprilie 2020, Wilford a cazut la varsta de 94 de ani si a suferit o leziune traumatica la cap.

In acest moment, Mary fusese diagnosticata cu COVID-19 si se afla acasa in carantina. Dupa caderea lui Wilford, amandoi au fost dusi la spitalul Froedtert, unde si el a fost detectat ca fiind pozitiv pentru COVID-19. Intrucat amandoi aveau virusul, asistentele i-au lasat sa stea in aceeasi camera. Si-au impreunat paturile pentru ca Wilford si Mary sa se poata tina de mana.

Au murit tinandu-se de mana

Mary Kepler si sotul ei, Wilford, au murit la o distanta de 6 ore dupa o viata impreuna. Membrii familiei nu sunt siguri de modul in care cei doi au fost infectati. Dar, pentru ca amandoi aveau boala, au putut sa stea impreuna in ultimele lor momente – lucru pe care majoritatea pacientilor cu coronavirus nu il pot face cu cei dragi.

Membrii familiei din toata tara au fost nevoiti sa-si spuna adio fata in fata doar cu ajutorul aparatelor electrice sau in mesaje scrise din cauza institutiilor medicale coplesite, care au restrictionat vizitatorii pentru a ajuta la incetinirea raspandirii virusului.

Dar cuplul, care a fost impreuna timp de 73 de ani, au avut noroc ca au fost pusi unul langa celalalt si au putut sa-si spuna „te iubesc” inainte de a muri sambata. Nepoata lor, Natalie Lameka, a declarat: „S-au tinut de maini si asta a fost sfasietor pentru noi, dar si emotionant”, a spus Lameka, scrie edition.cnn.com.

„Si noi am fost atat de recunoscatori ca au stat impreuna si ca au fost constienti ca sunt impreuna”, a spus Lameka. Cei doi au fost „lipiciul familiei care ne tinea impreuna”, a spus nepoata lor. Si, cu toate ca i-a pierdut pe amandoi in scurt timp, faptul ca au putut fi impreuna in ultimele momente ii usureaza putin durerea.

„Cu siguranta a fost greu”, a spus ea pentru postul de stiri. „Dar a fost si un moment emotionant”. Mary Kepler a murit la sase ore dupa ce sotul ei decedase, a informat postul.

Si-au spus „te iubesc” pe patul de moarte si au murit la 6 ore distanta

O legatura familiala puternica care nu va mai fi la fel fara Mary si Wilford Kepler. Nepotii Natalie Lameka si fratele ei, Spencer, au fost ultimele persoane care i-au vazut pe cei doi in viata. „Au fost capabili sa spuna ca se iubesc”, a spus Natalie. Spre deosebire de multi pacienti cu COVID, Mary si Wilford s-au recunoscut unul pe celalalt in ultimele zile si momente.

Familia lor crede cu tarie ca se tin din nou unul pe celalalt acum in viata de apoi. „Pierderea lor este foarte grea. Dar modul in care au murit impreuna este ceva ce ne vom aminti pentru totdeauna”, a spus Natalie. Mary si Wilford lasa in urma trei copii, opt nepoti si sase stranepoti. Nu s-au facut inca aranjamente funerare.

Lameka a spus ca Mary s-a referit la personalul spitalului Froedtert ca la niste „ingeri” care au avut grija de ea in timpul tratamentului. Desi nu au fost facute aranjamente funerare, familia a spus ca intentioneaza sa sarbatoreasca viata lui Wilford si Mary candva in viitor.

Sursa poza: tmj4.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...