Dismenoreea. 10 plante medicinale utile in durerile din timpul menstruatiei

Dismenoreea este durerea din timpul menstruatiei; durerile pot precede cu cateva zile menstruatia; pot fi localizate in hipogastru (in partea de jos a abdomenului) sau in regiunea lombara (in regiunea mijlocului); adeseori sunt insotite si de alte simptome si semne (nervozitate, migrene, astenii).

Dismenoreea – Iata 10 plante medicinale utile in durerile din timpul menstruatiei:

1. Traista ciobanului: aceasta planta este indicata la persoanele cu flux menstrual abundent si dureri in timpul ciclului. Se administreaza ca infuzie, din 10 g planta la o cana cu apa; se beau 2-3 cani pe zi.

2. Coada soricelului: planta este indicata la persoanele cu flux menstrual abundent si dureri in timpul ciclului. Se administreaza sub forma de infuzie preparata din 10 g inflorescente la o cana cu apa; se beau 2-3 cani pe zi.

3. Angelica: intervine in calmarea durerilor, prin actiunea sa antispastica. Se foloseste infuzia obtinuta din 15-30 g radacini sau tulpini, la 1 L de apa; se consuma 2-3 cani pe zi.

4. Anason: se administreaza sub forma de infuzie, preparata dintr-o lingurita de seminte la o cana cu apa; se beau 2-3 cani pe zi.

5. Dracila: se foloseste pentru actiunea sa sedativa. Se consuma sub forma de decoct, obtinut din 30 g radacini sau scoarta, la 1 L apa si se beau 3-4 cani pe zi.

6. Musetel: se folosesc tot sub forma de infuzie, din 5 g la 1 L apa, pentru calmarea durerilor menstruale.

7. Cruciulita: calmeaza spasmele dureroase din timpul ciclului. Se utilizeaza ca infuzie, din 50 g radacina la 1 L apa. 2-3 cani pe zi, cu cateva zile inainte de ciclu.

8. Salvia: regleaza ciclul mesnstrual si combate durerile. Se foloseste infuzia din 5 g frunze la o cana cu apa; se consuma 2-3 cani pe zi.

9. Conurile de hamei: se folosesc in cazurile de migrene si tulburari nervoase care insotesc dismenoreea. Se administreaza ca infuzie, preparata din 15 g conuri la 1 L apa; se beau 2 cani pe zi.

10. Coada calului: infuzia din aceasta planta este indicata in bai de sezut, sau chiar intern pentru faptul ca are foarte multe substante minerale, fiind utila si pentru ameliorarea menstruatiei prea abundente. Intern: se va pune 1 lingurita la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi.

Citeste si:

Ce boala anunta durerea puternica din timpul menstruatiei si care sunt consecintele

Cum prepari cel mai eficient ceai pentru stimularea menstruatiei

Amenoreea. Remediul naturist care te ajuta in caz de intarzierea menstruatiei

Menstruatiile neregulate si leucoreea. Care sunt cele mai bune remedii naturiste contra acestor afectiuni ginecologice

Ce boala se ascunde in spatele oboselii continue si a starilor de melancolie. Sfatul medicului

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...