15 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Diareea. Sfaturi si tratamente naturiste recomandate de specialisti

Emisie frecventa de scaune (lichide sau nu), insotita adeseori de dureri spasmodice abdominale sau ale colonului, diareea poate avea origini virale sau bacteriene, dar poate aparea si in urma unui stres.

Statistic, un adult are de obicei cel putin 5 episoade de diaree pe an, iar un copil mic cel putin 15 episoade anual. Asta inseamna ca daca ai un scaun moale, intr-o zi, nu inseamna ca ai diaree, conform definitiei medicale.

Nu putem spune ca diareea este periculoasa deoarece se poate vindeca destul de usor, insa poate indica semnalul de alarma al unor boli mai grave. Daca aceasta persista si mai este si insotita de greturi, dureri de cap, colici si daca fecalele sunt sub forma de mucus, culoare verzuie sau urme de sange, trebuie consultat urgent un medic.

Iata mai jos cateva sfaturi si tratamente naturiste in caz de diaree:

Daca sugarii sau copiii au o diaree usoara, ea poate fi oprita cu morcovi si orez. In paralel, suprimati lactatele si sucul de portocale pana la oprirea diareii (pentru sugari, exista in farmacii lapte special pentru astfel de momente), si administrati-i multe lichide (apa cu mucilagiu de orez), pentru a evita riscul de deshidratare, relateaza Dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette in cartea „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor”.

Daca diareea este masiva, chemati de urgenta doctorul.

La adultul cu diaree pasagera, unul din tratamentele de mai jos se poate dovedi benefic:

-Infuzie de tataneasa (50 g radacini), caltunul-doamnei (50 g radacini), urzica (30 g frunze si tije). Puneti 30 g de amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la disparitia tulburarii.

-Decoct cu arbutus (50 g frunze) si frag (30 g radacini). Puneti 20 g de amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati la infuzat alte 10 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la disparitia tulburarii.

-Gelule (capsule gelatinoase) de izma sau coacaz negru. Luati 2 gelule la pranz si seara, in timpul meselor, pana la disparitia tulburarii.

-Ulei esential de coriandru (2 picaturi), ulei esential de salvie (3 picaturi), ulei esential de arbore alb de ceai (2 piacturi). Dimineata, la oranz si seara luati aceste uleiuri esentiale cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la disparitia tulburarii.

Ca o completare la tratament, luati dimineata, pe stomacul gol, o doza de litiu, cat timp este necesar.

SFAT

In aceasta perioada, este recomandt sa mancati orez, morcovi, compot de gutui si beti multe lichide.

Cititi si:

15 remedii naturiste pentru combaterea diareei

Cel mai bun fruct care combate diareea

Ceaiuri indicate in combaterea diareei
Afinul, cea mai buna „insulina vegetala”. Planta care trateaza diareea si diabetul

Diareea. 7 metode naturiste pe care siberienii le foloseau pentru a scapa de aceasta afectiune

Eridiarom, remediul romanesc obtinut din afine care trateaza diareea

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole