18.1 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Deodorantul crema natural – pentru o piele echilibrata si sanatoasa

Substante chimice, parabeni, arome sintetice, benzoat benzil, saruri anorganice, triclosan, filtre UV, salicilat benzil, saruri de aluminiu si alte ingrediente toxice pentru organism se gasesc in deodorantele normale. Toate produsele care contin unul sau mai multe ingrediente toxice, folosite pe termen indelungat, pot cauza grave dezechilibre endocrine, dar si boli precum cancer de san sau Alzheimer.

Imbolnavirea cu deodorante normale

Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut ca exista o legatura intre aluminiul asimilat in corp si aparitia bolii Alzheimer si mai multe ONG-uri de mediu si de sanatate au facut presiuni, acest ingredient toxic nu a fost inca eliminat din apa, vaccinuri si produse cosmetice, precum deodorante. Mai mult, sarurile de aluminiu sunt continute in antiperspirante in proportie de 25%, acest lucru insemnand un risc crescut de a dezvolta cancer de san sau alte boli grave. Mostrele de tesut din zona dinspre axila de la pacientii diagnosticati cu cancer mamar contineau depozite de aluminiu.

Studiile au aratat ca cu cat se incepe mai devreme folosirea deodorantelor de catre femei, mai des si mai intens, cu atat apare mai rapid si cancerul de san. Statisticile arata ca exista o legatura intre cresterea globala a folosirii antiperspirantelor si incidenta cancerelor de san si de prostata.

Deodorantul crema natural – o alternativa sanatoasa la antiperspirantele chimice

Din fericire, exista deodorante naturale, care nu contin absolut niciun ingredient chimic si care pot fi folosite cu incredere de oricine. Un astfel de antiperspirant natural este si Deodorant crema geraniu & rozmarin din gama de deodorante naturale Manna. In timp ce antiperspirantele normale blocheaza activitatea glandelor sudoripare, deodorantele naturale neutralizeaza bacteriile responsabile cu mirosul neplacut al transpiratiei, fara sa blocheze procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Produsele pe baza de ulei esential de geraniu sunt extraordinar de benefice pentru normalizarea echilibrului hormonal, de aceea amelioreaza evolutia menopauzei si sindromului premenstrual. Actiunea lui este benefica si in anumite patologii ginecologice. Uleiul de geraniu previne retentia de lichid in organism, este util in migrene, crize hipertonice, edeme si obezitate. De asemenea, are o capacitate mare de a stimula circulatia limfei si a elimina toxinele, fiind foarte util pentru combaterea celulitei.

Aroma proaspata de geraniu este concentrata, calda, de flori, cu precadere de trandafir. Mireasma lui imbunatateste starea de spirit, combatand depresia si anxietatea. Un alt ingredient important este si rozmarinul, despre care se stie ca se foloseste cu succes in tratamentele naturiste capilare, prin activarea microcirculatiei sangvine la nivelului scalpului. Dar, rozmarinul se foloseste cu incredere si in deodorante, datorita proprietatilor antiseptice si antimicrobiene, pentru efectul de calmare a pielii, dar si pentru aroma sa irezistibila.

Pentru absorbtia umezelii, deodorantul natural contine amidon de porumb, iar pentru neutralizarea mirosului neplacut, se foloseste bicarbonatul de sodiu. De asemenea, acest deodorant minunat pentru piele mai contine ulei esential de cocos, unt de shea, ulei esential de eucalipt si ulei esential de tamaie. Persoanele cu alergie la latex (contine unt de shea), femeile insarcinate si care alapteaza ar trebui sa evite folosirea produselor ce contin anumite uleiuri esentiale. Pentru a gasi produsul potrivit, consulta toate produsele 100% naturale Manna.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

 

 

 

 

 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole