Deodorant antiperspirant cu salvie si lamaie. Reteta

Deodorant antiperspirant. Majoritatea deodorantelor din comert au la baza alcool care ajuta doar la eliminarea mirosului neplacut, dar nu si a transpiratiei. De asemenea, si antiperspirantele blocheaza transpiratia, nepermitand glandelor sudoripare sa o impinga la suprafata pielii, iar acest lucru nu face altceva decat sa provoace iritatii ale tegumentului.

Din fericire, exista si deodorante antiperspirante naturale, care nu contin absolut niciun ingredient chimic si care pot fi folosite cu incredere de oricine. Astfel, v-am pregatit, mai jos, o reteta sanatoasa pentru inlocuirea deodorantului antiperspirant.

Deodorant antiperspirant cu salvie si lamaie – Reteta

Ingrediente:

  • 90 ml tinctura de salvie
  • 5 ml alcool 95%
  • 50 picaturi ulei esential de salvie
  • 50 picaturi ulei esential de lamaie
  • 20 picaturi ulei esential de portocala amara  
  • 10 picaturi ulei esential de arbore de ceai
  • 1 lingurita suc de lamaie (helas) sau 1/4 lingurita bicarbonat 

Preparare:

Alcoolul este pentru a dizolva uleiurile esentiale. Uleiurile esentiale se pun toate in alcool, se adauga tinctura de salvie, dupa care se adauga si sucul de lamaie. La final, se transfera solutia obtinuta in sticluta spray.

Acest tip de deodorant antiperspirant este bland si natural. Intr-adevar, nu este la fel de durabil ca cel din comert, insa este eficient daca este aplicat mai des.

Salvia are rolul de a inhiba transpiratia si are si un efect antibacterial. Lamaie este un bun bactericid natural, foarte eficient in lupta cu mirosurile neplacute.

Deodorant pudra pentru picioare. Reteta care te scapa de mirosul neplacut

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...