14.7 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Degeraturile. Remedii si sfaturi care iti vin in ajutor

Degeraturile sunt provocate de expunerea corpului neprotejat la actiunea frigului timp indelungat. De regula, degeraturile apar la maini si picioare si se manifesta prin dureri, inrosirea tegumentului, senzatia de arsura si furnicaturi.

Intr-o prima faza, in contact cu gerul si umezeala, pielea incepe sa se inroseasca, iar daca expunerea la frig continua, pot aparea amorteala si intepaturile, insa nu intervine deteriorarea permanenta a pielii.

In a doua faza, apare degeratura superficiala, atunci cand pielea capata culoarea alba, umflaturile si durerea.

In ultima faza, apare degeratura severa, care afecteaza serios straturile pielii, iar muschii si articulatiile pot inceta sa mai functioneze.

Daca suferi de degeraturi, incearca unul dintre remediile de mai jos:

Degeraturile – Remedii naturiste

-1-Remediu contra degeraturilor cu decoct din plante: hamamelis (30 g frunze), ilex (50 g frunze) si castan salbatic (50 g scoarta). Pune 30 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbe 15 minute si lasa la infuzat alte 10 minute, apoi strecoara. Se vea cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la vindecare.

-2-Remediu contra degeraturilor cu Gelule (capsule gelatinoase) de vita de vie: se administreaza cate 2 gelule la pranz si seara, in timpul meselor, pana la vindecare.

-3-Remediu contra degeraturilor cu plasture cu crin alb (2-3 bulbi, in functie de plaga): se fierb bulbii intr-un litru de apa si se mixeaza pana capata consistenta unui piure. Se aplica plasturele pe degeraturi timp de 20 de minute. Se repeta de 3-4 ori pe zi, pana la vindecare.

Degeraturile – Sfaturi utile de luat in seama

-Daca ai degeraturi, evita expunerea brusca la o sursa de caldura, caci ea agraveaza durerea. Zonele degerate trebuie usor-usor reincalzite;

-Evita plasarea zonelor afectate sub jet de apa, deoarece acest lucru va duce la pierderea caldurii;

-Pentru ameliorarea durerilor, aplica mai intai o compresa calda timp de 3 minute, iar apoi o compresa rece pentru o jumatate de minut;

-Puneti comprese sterile intre degetele de la maini sau de la picioare pentru a sta dezlipite;

-Daca ai degeraturi la picioare, nu este recomandat sa mergi pe jos, deoarece agravezi situatia;

-Ai voie sa bei bauturi calde, dar care sa nu contina alcool;

-Poti folosi unguente cu efect cicatrizant si vitaminizante, suplimente alimentare bazate pe vitaminele A si D pentru a ajuta la procesul de cicatrizare;

-Uleiurile nutritive, precum cel de masline pot trata zonele afectate, vitamina C ajuta la regenerarea celulelor pielii, iar ceaiul de salvie este, de asemenea, eficient in tratarea degeraturilor. Inmoaie un bandaj steril in ceai de salvie si aplica cu grija pe zonele afectate.

Uleiul de babassu, cea mai catifelata atingere pentru piele si par

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole