De necrezut. Un bebelus de 6 luni, operat la inima si plaman, s-a vindecat de coronavirus

bebelus-de-6-luni-cu-operatie-la-inima-si-plamani-se-vindeca-de-coronavirus

Minuni se intampla peste tot in lume. Daca povestea unui copil de numai 6 luni, care deja a suferit o interventie chirurgicala cardiaca si una pulmonara, nu este suficient de tragica, acest copil a mai contactat si coronavirus. Bebelusul se afla in spital si se recupera dupa lunga operatie, in acest timp infectandu-se si cu noul virus inspaimantator. Cu toate acestea, minuni se intampla in fiecare zi, iar bebelusul a reusit sa se vindece.

Un bebelus luptator reuseste sa invinga coronavirusul, chiar daca sufera si de alte boli grave

Parintii bebelusei Erin, Wayne si Emma Bates, au trecut printr-un adevarat cosmar in aceasta luna. Povestea acestei familii este povestita de Johanna Sellars, o prietena de familie, care a prezentat tot parcursul calatoriei incredibile prin care au trecut parintii. Aceasta i-a dedicat o pagina de strangere de fonduri pentru cauza lor pe gofundme.com.

Johanna explica: „Dupa 10 ani de incercari, Wayne si Emma primesc minunata veste ca vor deveni parinti. Erin s-a nascut pe 8 octombrie. Insa, pe 29 noiembrie lumea lor s-a prabusit din nou la aflarea diagnosticului unei rare si grave probleme la inima a bebelusei. Defectul poarta numele de tetralogia Fallot.

Pe 14 decembrie, dupa mai multe monitorizari in diferite spitale, Erin a fost trimisa cu o ambulanta la Spitalul pentru Copii Alder Hey. Pe 23 decembrie Erin a trecut printr-o operatie completa pe inima si a stat o saptamana la Terapie Intensiva. A fost transferata apoi intr-un salon in sectia cardiologie, dar dupa numai 48 de ore de la operatie, starea micutei a inceput sa se destabilizeze. A trebuit sa fie trimisa de urgenta din nou la Terapie Intensiva. Familiei i s-a spus ca bebelusa a contactat virusul respirator sincitial (RSV) si ca in scurt timp isi vor pierde copilul. Cu toate acestea, Erin a continuat sa lupte.

Plamanii au intrat in colaps

Astfel, a trebuit sa fie izolata, plamanii au intrat in colaps si apoi a fost diagnosticata cu Bronhomalacie si Traheomalacie, prin care caile sale respiratorii erau ingustate.

Dupa alte cateva luni de petrecut la Terapie Intensiva, Erin a fost mutata pe un salon. I s-au facut multe teste, inclusiv CT scan, pentru a vedea de ce Erin nu putea sa respire singura. Se pare ca inima micutei este prea mare, impingand impotriva cailor sale respiratorii, pe langa celelalte probleme.

Apoi, pe 10 aprilie, Erin se afla din nou intr-o stare defectuoasa. Parintilor li s-a spus ca a fost testata pentru Covid-19 si a iesit pozitiv.

Parintilor li s-a spus sa se pregateasca sa mai stea inca o perioada in spital, posibil cateva luni pentru a vedea daca va putea sa respire singura, fara ajutorul aparatelor. In caz contrar, va fi nevoie de o alta operatie, traheostomie.”, scrie thechive.com.

Micuta a contactat coronavirus in spital, in perioada vindecarii dupa operatia pe inima

Cu siguranta lucrurile nu aratau bine pentru Erin si familia Bates in acest moment. Dar bebelusa Erin nu renuntase la lupte. Chiar vinerea trecuta, 24 aprilie 2020, Emma a socat pe toata lumea cand a impartasit vestea incredibila ca micuta s-a vindecat de coronavirus.

Lupta nu s-a terminat inca!

Bineinteles, lupta nu s-a terminat inca. Pe langa toate cheltuielile de operatii, familia Bates va trebui sa fie rabdatoare pana la o recuperare completa a micutei Erin.

Johanna a mai explicat: „Wayne s-a reintors la munca si incearca sa isi sprijine familia. Emma a beneficiat de indemnizatia pentru copii, care in curand se va termina, insa ea trebuie sa stea alaturi de bebelusa ei si nu va putea lucra ca sa rotunjeasca veniturile familiei.

A cere ajutorul era ultimul lucru la care parintii se gandeau, dar nu se asteptau ca Erin sa treaca prin atatea greutati, iar orice ajutor este important pentru ei in aceste clipe.”

Prietena familiei Bates ii roaga pe toti cei care pot sa ajute aceasta familie greu incercata, sa o faca. A sta in spital cu un copil nu inseamna ca facturile se opresc, la fel si nevoile de zi cu zi.

Incredibila poveste de curaj a micutei Erin, care nu a vrut sa se dea batuta, este o lectie pentru noi toti, o poveste din care ne putem inspira in momentele in care vrem sa renuntam la luptele personale.

Sursa poze: thechive.com.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...