21.2 C
București
miercuri, aprilie 3, 2024

De ce nu mai infloresc bulbii florilor?

Ghioceii, zambilele, narcisele si lalelele sunt primele semne ale primaverii, asteptate cu nerabdare dupa iarna lunga si rece. Totusi, este o dezamagire mare cand, in mod inexplicabil, bulbii nu mai infloresc. Ei bine, se pare ca exista multe motive posibile pentru care plantele tale cu bulbi nu mai infloresc. Iata, in cele ce urmeaza, de ce nu mai infloresc bulbii florilor:

De ce nu mai infloresc bulbii florilor?

Principalele cauze pentru care bulbii nu mai infloresc

-Lumina soarelui

Bulbii florali au nevoie de cel putin sase ore de lumina solara pe zi. Asadar, daca bulbii tai nu-si mai fac aparitia, este posibil ca acestia sa fie plantati la umbra unui copac sau a unui obiect care blocheaza lumina soarelui.

-Sol slab drenat

Bulbii au nevoie de umiditate, dar nu tolereaza solul baltit. Asadar, daca tu crezi ca acesta poate fi motivul pentru care bulbii tai nu infloresc, dezgropa cativa si vezi daca au putrezit. Poate fi necesar sa muti bulbii intr-o locatie mai buna.

-Adancime gresita la plantare

Trebuie sa stii ca fiecare tip de bulb are o adancime optima de plantare. Aceasta poate fi de doua sau trei ori lungimea bulbului, in functie de soi. Aceste instructiuni ar trebui sa apara pe pachetul bulbilor cumparati.

Un bulb plantat prea adanc isi poate face aparitia mult mai tarziu decat ar trebui, iar daca este prea putin adand, este posibil sa nu aiba o izolatie buna pentru a-l proteja de umezeala sau frig (daca temperatura prea rece a fost problema, toamna viitoare adaugi cativa centimetri de mulci organic sau frunze de toamna la suprafata solului).

-Timp gresit de plantare

Introducerea bulbilor in pamant la momentul „potrivit” poate fi dificila, mai ales daca vreme de toamna este imprevizibila.

Este posibil ca perioadele de caldura dupa plantarea de toamna sa declanseze cresterea, inclusiv mugurii, pe care vremea rece ii va ucide in cele din urma, anuland sansa de muguri si inflorire de primavara.

Un sfat bun pentru o buna sincronizare este sa plantezi bulbii rezistenti de toamna atunci cand copacii isi lasa frunzele.

-Bulbi de proasta calitate

Nu fi mereu zgarcit cand vine vorba de flori, deoarece e posibile sa nimeresti bulbi de proasta calitate cara sa produca flori mici si putine. Totodata, exista si riscul ca acestia sa nu infloreasca deloc.

Vezi si: Cum mentii florile sanatoase pe timpul verii. 6 sfaturi de la specialisti

-Frunzele au fost indepartate prea devreme

Este tentant sa indepartezi frunzele imediat ce observi ca florile s-au trecut, dar trebuie sa stii ca frunzisul verde absoarbe lumina soarelui care este transformata in energie. Asadar, fara frunze, bulbii tai ar putea sa nu mai infloreasca anul urmator. Este sigur sa indepartezi tulpinile, dar nu indeparta frunzele pana cand acestea nu devin galbene.

-Probleme cu ingrasamantul

In general, bulbii nu necesita ingrasamant decat daca solul este foarte sarac. Prin urmare, daca este cazul, poti folosi ingrasamant 5-10-10 (este un tip de ingrasamant cu azot, cu eliberare lenta) de indata ce ies frunzele si din nou dupa ce bulbii infloresc. Totusi, un ingrasamant bogat in azot poate fi de vina atunci cand bulbii nu vor inflori, deoarece poate produce frunzis luxuriant, dar nu si flori. Din acest motiv, nu ar trebui sa hranesti bulbii cu alimente de gazon, care sunt adesea bogate in azot. Totusi, ingrasamantul organic din faina de oase (Fosfoazotina) functioneaza bine la momentul plantarii. Acest tip de ingrasamant contine fosfor, potasiu, azot si calciu, majoritatea dintre ele au un efect semnificativ asupra starii masei verzi si a radacinilor.

Vezi si: 8 flori de vara care iti transforma gradina intr-o explozie de culoare

-Supraaglomerare

Daca bulbii au fost plantati in acelasi loc de cativa ani, ei pot fi supraaglomerati. Pentru a rezolva aceasta problema, sapa bulbii si imparte-i si planteaza unii dintre ei in alta parte. Acest lucru se poate face dupa ce frunzisul se ofileste la sfarsitul primaverii.

-Bulbi noi

Uneori, bulbii nu infloresc in primul an. Acest lucru este normal si nu indica nicio problema anume.

Vezi si: Sfaturi si trucuri pentru a face florile din vaza sa reziste mai mult

-Boala

De regula, bulbii nu sunt sensibili la boli, dar este posibil ca un virus sa fie de vina atunci cand acestia nu infloresc. Bolile virale sunt de obicei usor de identificat dupa frunzele patate. Daca identifici aceasta problema, dezgropa toti bulbii afectate si arunca-i astfel incat virusul sa nu fie transmis la bulbii sanatosi.

Vezi si: Sfaturi utile despre stropirea pomilor dupa inflorire. Ce trebuie sa faci pentru o recolta bogata

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole